duminică, 21 iulie, 2024

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu s-au înțeles în privința noului șef de la SRI? Sorin Grindeanu nu are „ochi albaștri“!

Demisia lui Eduard Hellvig din fruntea SRI a tulburat puțin apele din politica românească. Succesorul acestuia nu a fost încă anunțat, dar Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu s-au înțeles în privința noului șef de la SRI. La acel loc de la „băieții cu ochii albaștri“ visează de mult timp un apropiat al Serviciului, pesedistul Sorin Grindeanu, dar se pare că președintele dumneavoastră nu prea îl înghite pe cel care s-a mai jucat în trecut de-a „prim ministreala“.

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu s-au înțeles în privința noului șef de la SRI?

În mandatul său la SRI, Eduard Hellvig a făcut multe schimbări în bine, poate cu excepția păstrării generalului Ciocârlan. Plecarea lui Hellvig din fruntea Serviciului ar fi trebuit să lase cale liberă pentru un alt apropiat al Serviciului, Sorin Grindeanu, considerat de mulți principalul sfătuitor al lui Marcel Ciolacu. Venirea acestuia ar putea fi o sabie cu două tăișuri pentru PSD, pentru că s-ar pune firesc întrebarea cine pe cine controlează, Ciolacu pe Gridneanu sau Grindeanu pe Ciolacu?

Președintele dumneavoastră, căruia îi cam place să controleze tot ce mișcă pe scena politică, nu a fost foarte încântat în ultima perioadă de ce a făcut Hellvig la Serviciu, drept pentru care despărțirea oficială a fost glacială rău.

După ce s-a înscăunat premier, Marcel Ciolacu nu prea mai pare foarte interesat să-și pună om la Sri, oricât de mult ar trage de acest post apropiatul său, Sorin Grindeanu. De altfel, premierul a lăsat de înțeles că negocierile cu Klaus Iohannis, atenție!, nu cu PNL, vor fi de durată, și nu ar trebui să ne mire dacă generalul Răzvan Ionescu, ce asigură interimatul, va sta pe acel scaun până după alegerile de anul viitor.

Cine vine în locul lui Hellvig la SRI

Locul de șef la „băieții cu ochii albaștri“ este râvnit de către mulți, iar bătălia pe influențe va fi atroce. Dacă ar fi să ne luăm după cutuma ultimilor ani, ar cam veni rândul PSD-ului să dea șeful de la SRI. Doar că președintele dumneavoastră nu prea pare încântat de această idee, mai ales după ce și-a călcat pe inimă și a pus un social democrat premier.

Mergând pe ideea ultimilor ani, cum PSD-ul ar avea puterea de decizie, Sorin Grindeanu ar fi cel mai îndreptățit să viseze la șefia SRI-ului.

Chiar dacă Sorin Grindeanu este agreat și de SUA, se pare că președintele dumneavoastră are un cui împotriva sfătuitorului lui Ciolacu.

În perioada următoare, vor fi aruncate în mass media mai multe nume false pentru a vedea cam care este reacția puterilor străine. De altfel, Delia Dinu, consilier prezidențial, șefa Departamentului protocol de la Cotroceni, a fost deja anunțată, pe surse, drept prima femeia care va ajunge în fruntea Serviciului. Această variantă este greu de crezut, în condițiile în care aceasta știe cam tot ce face președintele dumneavoastră, iar apartenența la SPP o cam scoate din schemă.

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu s-au înțeles în privința noului șef de la SRI, iar varianta compromisului Răzvan Ionescu pare să le convină ambilor, celpuțin până la alegerile de anul viitor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite