vineri, 19 iulie, 2024

Fetița ucraineancă ce și-a pierdut piciorul în timpul unui atac de rachete rusești a câștigat aurul la un concurs de gimnastică

O fetiță ucraineană în vârstă de șapte ani, care și-a pierdut piciorul în timpul unui atac cu rachete rusești asupra regiunii Odesa în mai 2022, a revenit în competiție purtând o proteză și a câștigat aurul.

Viața Alexandrei Paskal s-a schimbat dramatic după începerea războiului în Ucraina. Fetița a fost rănită anul trecut, pe 16 mai, în timpul unui bombardament rusesc asupra localității Zatoka din regiunea Odesa. Fetița a rămas fără picior. Însă, acest handicap nu au încurcat-o să obțină aurul la un concurs de gimnastică.

Fetiță ucraineană care și-a pierdut piciorul. Cum a avut loc tragedia

Tragedia s-a întâmplat atunci când ocupanții au lansat un atac cu rachete asupra zonei în care, de obicei, ucrainenii mergeau la plajă. O placă a căzut pe piciorul tinerei atlete. Alexandra a suferit o fractură de 4 coaste, un traumatism cranian, brațul i-a fost rupt, având mai multe răni pe tot corpul. Medicii nu i-au putut salva piciorul.

Copila a fost indusă în comă medicală timp de 15 zile. După care fata a fost supus la numeroase intervenții chirurgicale și a primit o proteză pentru picior. Ulterior, Alexandra a urmat un curs de reabilitare. Acesta a durat aproximativ 4 luni. Reabilitarea a avut loc într-un centru din Austria, acolo fata de doar 7 ani a învățat să meargă din nou. După perioada de reabilitare, fetița a revenit la antrenamentele de gimnastică artistică.

Recent, Alexandra Paskal, care și-a pierdut piciorul anul trecut din cauza atacului cu rachete rusești asupra orașului Odesa, a participat la primul ei concurs de gimnastică.

„Țineți minte acest nume. Acesta este numele viitoarei campioane! Și niciun rus cu rachetele sale nu ne va înfrânge!” a declarat Daria Herasymchuk, comisar al președintelui Ucrainei pentru drepturile copilului.

Gimnasta ucraineană și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice o susține pe Alexandra

O lume întreagă o susține pe micuța Alexandra. Mii de persoane au scris postări pe rețelele de socializare, în care o susțin pe fetița de doar 7 ani să continue să-și urmeze visul.

„Ai toată puterea, toată voința și toată susținerea noastră. Este imposibil să nu fii mândră de tine. Să știi că această victorie valorează cât toate medaliile obținute de noi la Jocurile Olimpice din anii de independență. Mulțumim, mulțumim că ne-ai inspirat și ne-ai învățat pe toți să ne bucurăm în fiecare zi, de fiecare victorie!”, a scris o gimnastă ucraineană pe pagina ei de Instagram.

Opt copii ucraineni care au avut de suferit în timpul războiului au fost recompensați cu premii pentru curaj în cadrul unui eveniment caritabil sponsorizat de Ministerul Afacerilor Interne.

„Aceasta este a doua oară când evenimentul caritabil Hero Children a fost organizat în Ucraina. Scopul acestuia este de a sărbători și de a aduce respectul cuvenit copiilor eroi care au dat dovadă de curaj și de bravură în situații periculoase,” a declarat Ministerul Afacerilor Interne.

Fetița ucraineană care și-a pierdut piciorul a fost, de asemenea, recompensată. Nu doar Alexandra a avut de suferit în urma agresiunii rusești. Chiar dacă mai mulți dintre ei au suferit, copii continuă să sprijine Ucraina cu toată puterea lor și să aducă victoria acesteia mai aproape.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite