Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu! Iohannis a adus niște copii de acasă, ca să-i cânte!

Țara asta nu prea mai are șanse să se facă bine! Dacă după Revoluția din ’89 cu toții am crezut că România va putea deveni o țară „ca afară“, se pare că ne-am înșelat amarnic. Venirea președintelui german Frank-Walter Steinmeier i-a permis președintelui dumneavoastră să ne arate că e mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu! Dar ce a făcut „cel mai liniștit om din România“?! Iohannis a adus niște copii de acasă, ca să-i cânte! Unde mai pui că nevestica, profesoară profesoară la Colegiul Național Brukenthal din Sibiu, și-a obligat copiii să vină să se întâlnească cu președintele dumneavoastră și cu oaspetele neamț.

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu: Cum a fost întâmpinat Iohannis la Sibiu

Acțiunile președintelui dumneavoastră par, în multe momente, de noaptea minții! Megalomania președintelui dumneavoastră pare a fi nemăsurată.

Cei care ați prins Revoluția din ’89, cu siguranță vă aduceți aminte de modul în care trebuia primit dictatorul când venea prin vizite în țară. Erau puși copii să-l primească cu pâine și sare și să-i recite și să-i cânte. Erau legate fructe prin copaci, ca să vadă dictatorul ce țară frumoasă avem!

Deși au trecut peste 30 de ani de la Revoluție, nimic se pare că nu s-a schimbat în țărișoara asta. Doar numele dictatorului…

În timp ce zeci de mii de profesori sunt în stradă strigându-și dreptul la un trai decent, un grup de copii de la o școală din Sibiu a fost adus să îi cânte președintelui Klaus Iohannis melodia „O lume minunată”. Nu, nu e glumă. Așa pare, dar din păcate nu este!

Și credeți că „dileala de putere“ s-a încheiat aici? Nu, nici vorbă! Președintele dumneavoastră, pe care v-ați grăbit să-ș votați nu o dată, ci de două ori, le-a spus elevilor care îl așteptau că există și părți bune ale grevei profesorilor: au program de voie și s-au ales și cu o poză cu doi șefi de stat!

Până la ce nivel să duci nesimțirea și infatuarea? În cazul președintelui dumneavoastră se pare că limita nu este cerul…

Întrebat de ziariști cum comentează greva generală a cadrelor didactice, „cel mai liniștit om din România“ a transmis că părinții trebuie să aibă încredere că lucrurile se vor îmbunătăți în sistemul educațional, inclusiv salarizarea cadrelor didactice. Să spui așa ceva înseamnă fie că habar nu ai de ce se întâmplă în țara ta, fie minți cu nerușinare!

Doamna Carmen și-a scos copiii la poză!

Din peisajul penibil generat de venirea președintelui german Frank-Walter Steinmeier nu a lipsit nici doamna Carmen, soțioara președintelui dumneavoastră. Îmbrăcată într-o rochiță roz și cu ochelari de soare, întâia doamnă i-a trata cu sictir pe jurnaliștii care au avut nesimțirea să o întrebe dacă dumneaei nu este și ea în grevă, că doar este cadru didactic.

Cu o profundă greață, soțioara președintelui dumneavoastră le-a spus jurnaliștilor că a venit să îi întâmpine pe președinți și să se bucure de prezența acestora. De soțul dumneaei se poate bucura, probabil, și când mai trece acesta pe acasă, dar săracii copii aduși cu forța de acasă ce vină au?!

E clar că nu va răspunde soțioara președintelui dumneavoastră la această întrebare, în schimb a spus, plină de emfază, că ea este cu elevii, nu este în grevă și că oricum tot ce se întâmplă este politic! Păi cât tupeu să ai tu, soțioara prezidentului, să spui că greva profesorilor este politică?! Mult tupeu, foarte mult, mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu!

Pe aceeași temă

Cele mai citite