joi, 13 iunie, 2024

Marcel Ciolacu a dat vestea: Sunt vizați milioane de şoferi cu asigurare la Euroins

Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul în care sunt vizați milioane de şoferi cu asigurare la Euroins. Valabilitatea polițelor Euroins va fi prelungită cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Decizia a fost luată de Guvern și vizează deținătorii a peste 1,8 milioane de polițe RCA. Poliţele emise de societate, cu excepţia celor de garanţii, mai erau valabile până la data de 8 septembrie 2023.

Sunt vizați milioane de şoferi cu asigurare la Euroins

Premierul Marcel Ciolacu a dat o veste bună pentru milioane de şoferi cu asigurare la Euroins.

„O decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins! Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a spus Marcel Ciolacu.

O măsură aproape similară a fost luată în cadrul falimentului City Insurance, când, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor din clasa 15 (asigurări de garanții), pentru a evita blocarea unor lucrări contractate mai ales de autorități ale statului.

La data ridicării licenţei de funcţionare, la 17 martie 2023, la Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA erau valabile circa 3,66 milioane contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2,76 milioane contracte RCA. La data de 9 Iunie 2023, mai sunt valabile circa 2,94 milioane contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2 milioane poliţe RCA, anunţă Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Euroins a intrat în faliment în luna martie 2023

Tribunalul Bucureşti a dispus deschiderea procedurii falimentului Euroins România Asigurare Reasigurare, anunţă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Poliţele emise de societate, cu excepţia celor de garanţii, mai erau valabile până la data de 8 septembrie 2023.

Tribunalul București a declarat falimentul Euroins, în urma cererii formulate de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF). Anterior, în luna mai, Tribunalul București a amânat cu două săptămâni decizia privind cererile de intrare în faliment a companiei Euroins, următorul termen fiind pe 9 iunie. Polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, subliniază ASF. Decizia din data de 09 Iunie 2023 nu este definitivă.

Conform deciziei Tribunalului, lichidator judiciar provizoriu a fost numit practicianul in insolvenţă CITR FILIALA BUCURESTI SPRL.

ASF a anunțat în data de 17 martie 2023 că retrage licența de asigurare a Euroins România și numește un administrator interimar, cu intenția declarată de a deschide procedura de faliment împotriva companiei. ASF susținea că, la data de 30 iunie 2022, societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea necesarului de capital de solvabilitate (SCR), situație care se menține și la data de 30 septembrie 2022.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a formulat, pe 18 aprilie, cererea de faliment împotriva Euroins România, fostul lider RCA, care a intrat în insolvență, potrivit unei decizii de la Tribunalul București.

Acum, premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul în care sunt vizați milioane de şoferi cu asigurare la Euroins

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.