joi, 23 mai, 2024

O mamă cu inima ruptă de durere își caută fiul dispărut de 3 zile! Prietenii îl descriu ca fiind „un tip energic, bun și pozitiv”

Înainte de a dispărea fără urmă, Pavel Bîtca a lăsat pentru oamenii pe care îi iubea un ultim bilet de rămas bun. Cei care îl cunoșteau au încercat prin toate modalitățile să afle ce s-a întâmplat cu el și de ce nu a mai dat niciun semn. Deși speră să aibă parte de o veste bună, starea în care ajunsese tânărul le dă de gândit că acesta ar fi cedat, și și-ar fi încheiat socotelile cu viața. Mama acestuia a făcut numeroase apeluri în mediul online în timp ce își caută fiul dispărut de 3 zile.

O mamă își caută fiul dispărut de 3 zile! Ultima dată a fost văzut sâmbătă la Chișinău

Mama bărbatului muncește departe de casă, în Israel. De la distanță, ea a făcut numeroase apeluri în mediul online, neputând să renunțe la ultima făclie de speranță, că fiul său este încă în viață, și se află într-o situație disperată. Ea le cere tuturor celor care se întâmplă să îl vadă, să încerce să-l oprească și să anunțe poliția.

Prietenii lui Pavel se agață și ei de ultima speranță rămasă. Autoritățile din Chișinău au străbătut întreg orașul în încercarea de a-l identifica și a-l ajuta.

Presiunea este resimțită minut de minut de toți cei apropiați, iar găsirea lui Pavel înainte de a fi săvârșit o faptă necugetată se află în mâinile lor.

Aceștia speră că poliția din Chișinău, Republica Moldova să îi dea de urmă în timp util.

„Ajutați-mă să-mi găsesc băiatul!” / “Oameni cu suflet mare, vă rog din toată inima poate l-ați văzut pe undeva se numește Pavel Bîtca vă rog anunțați politia, vă rog din tot sufletul” / “Oameni buni ajutați-mă să-mi găsesc băiatul poate cineva l-a văzut întîmplător, îl vedeți sunați la politie. Ultima dată a fost văzut sâmbată la Chișinău nu era într-o stare tocmai bună, vă implor poate îl vedeți întâmplător sunați la poliție vă rog din inima, vă mulțumesc pentru înțelegere” / „Buna ziua tuturor, vă rog din suflet poate cunoaște cineva băiatul acesta asta noapte a lăsat un bilet de adio și a dispărut vă rog din suflet dacă cineva îl cunoaște sunați la poliție vă mulțumesc, îl cheamă Pavel”, sunt mesajele unei mame cu inima ruptă de durere.

Prietenii săi nu renunță nici la ei la omul plin de calități care a făcut parte din viața lor, și încearcă să distribuie cât mai  multe mesaje pe rețelele de socializare.

„Numele lui este Pavel Bîtca. Îl cunoaștem ca fiind un tip energic, bun și pozitiv. Cu toate acestea, acum 3 zile a lăsat un mesaj de adio și a plecat. În prezent, el este căutat de familie, rude și poliție. Dacă îl vedeți, opriți-l și anunțați poliția. Ajutați-ne, poate împreună putem salva o viață. Vă mulțumim foarte mult!”, este mesajul postat de prietenii lui Pavel.

Cum pot fi găsite persoanele dispărute în Republica Moldova

În Republica Moldova, persoanele dispărute nu sunt căutate doar de poliție, ci și de voluntari. Cei care și-au pierdut rude sau prieteni, adeseori apelează la ei. COD (Căutarea oamenilor dispăruţi) este un detașament de căutare ce și-a început activitatea în noiembrie 2019, și include doar membri-voluntari ce efectuează operațiunile în mod gratuit.

„Sarcina noastră este să găsim dispărutul, iar asta depinde de aceea, dacă cererea de căutare și informația necesară ne-a parvenit operativ. Însă ne ciocnim de situațîi, care ne limitează posibilitățile, deoarece dispariția unui copil este din start un caz penal. Odată anunțată dispariția persoanei, întotdeauna este deschis un dosar penal, pentru că nu este cunoscută cauza dispariției. Poliția în aceste cazuri este mobilizată imediat. Da pentru că voluntarii să înceapă căutările, rudele celui dispărut trebuie ori să depună o cerere la poliție, ori să apeleze serviciul 112 și să anunțe dispariția copilului. Uneori, contează nu orele, ci minutele, de aceea dacă este vorba despre copii, în special – minor, tărăgănarea este inadmisibilă”, a spus Roman Volhv, conducătorul detașamentului COD.

O mamă cu inima ruptă de durere își caută fiul dispărut de 3 zile, și îi roagă pe toți cei care îl văd întâmplător să încearcă să-l împiedice din a face o faptă necugetată.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite