vineri, 14 iunie, 2024

O nouă zi liberă de la stat pentru români!

Românii ar putea avea o nouă zi liberă de la stat, plătită de stat. Proiectul de lege a fost inițiat de către câțiva parlamentari de la PNL și PSD.

În contextul în care criza financiară duce la scumpiri ale alimentelor și la scumpiri în mai toate domeniile, parlamentarii noștri se gândesc cum să mai ”facă” rost de o nouă zi liberă.

O nouă zi liberă de la stat pentru români

Sectorul privat este greu încercat de criză economică actuală, iar statul pare că se gândește la cu totul altceva. Așadar, vorbim despre o zi liberă de la stat pentru toți românii. Proiectul de lege a fost depus de 19 senatori PNL și încă unul de la PSD. Proiectul completează articolul 139 din Legea nr.53/2003 din Codul Muncii.

Ziua liberă de la stat este una diferită pentru fiecare român în parte. Concret, parlamentarii s-au gândit că fiecare român trebuie să aibă dreptul de a fi liber de ziua lui de naștere:

“Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat său privat. În cadrul oricărei entităţi – instituţie publică, organizaţie economică etc -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia acestei entităţi. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Unul dintre motivele pentru care parlamentarii s-au gândit la acest aspect este posibilitatea ca românii să să-și achiziționeze servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment. În acest fel, potrivit luminaților din Parlamentul României, s-ar aduce un plus la taxe și impozite la bugetul de stat sau local. Desigur, aceiași luminați nu s-au întrebat dacă românii mai au şi bani pentru această ”escapadă”. În fond, singura certitudine este că angajații de la stat, care au și vouchere turistice, se vor bucura de incă o zi liberă.

Economia țării este la pământ, iar statul dă zile libere

Contextul economic și viitorul pare sumbru pentru români și pentru România. Cu un stat care pare adormit, ratele românilor au crescut în mod simţitor, iar BNR a majorat la începutul anului dobânda cheie. Cu scumpiri la alimente, servicii, utilități, românii nu numai că nu au bani de vacanțe ci nici măcar nu au bani încât să-și asigure strictul necesar.

Sunt multe cazuri de persoane care pur și simplu îngheață în locuințe pentru că nu au bani să pornească sursele de încălzire. Vă aducem aminte despre cazul bătrânei care a sunat la 112 pentru că era singură și pur și simplu îngheţă în casă. Că femeia din Constanța sunt alte câteva milioane de pensionari a căror pensie nu a crescut suficient de mult încât să facă față inflației care a atins cote alarmante.

Revenind la subiectul principal trebuie punctat faptul că românii au cele mai puține zile libere legale din întreaga Uniune Europeană. În pofida acestui lucru, randamentul este net inferior față de vestul Europei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite