duminică, 3 decembrie, 2023

O poliţistă din Arad, prinsă beată la serviciu! A fost încadrată în anul 2021, din sursă externă

O poliţistă din Arad a fost prinsă beată la serviciu. Aceasta era ofiţer în cadrul Biroului Protecţia Animalelor. Polițista ar fi participat la o petrecere sâmbătă noaptea, iar la testarea cu etilotestul, a rezultat că ar fi avut o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O poliţistă din Arad, prinsă beată la serviciu!

S-a lăsat cu scandal în şedinţa operativă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, după ce o poliţistă din cadrul Protecţiei Animalelor a fost prinsă beată la serviciu. Surse din cadrul poliției susțin că inspectorul-şef Dan Constantin Stoicănescu a făcut scandal după ce a aflat că una dintre poliţistele din cadrul Biroului Protecţia Animalelor ar fi fost descoperită beată, în timp ce aştepta să intre în serviciu.

Potrivit surselor din poliție, după o petrecere la care ar fi participat sâmbătă noaptea, poliţista, ofiţer în cadrul Biroului Protecţia Animalelor, a fost supusă unui control cu etilotestul, aparat ce a indicat o valoare destul de mare.

Aceasta a avut, însă, noroc că nu a condus vreo maşină în drum spre locul de muncă, ci a fost doar pasager în alt autoturism.

Reprezentanţii IPJ Arad au transmis că în urma unui control efectuat de polițiștii Compartimentului Control Intern, polițista în vârstă de 25 de ani a avut o alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În dimineața zilei de 8 octombrie 2023, în cadrul unui control efectuat de polițiștii Compartimentului Control Intern, la debutul unei acțiuni desfășurate pe raza de competență a orașului Sântana, a fost efectuată o testare cu aparatul alcooltest a polițiștilor care urmau să intre în serviciu. În urma testării, în cazul unei polițiste de 25 de ani, alcooltestul a indicat o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanţii IPJ Arad.

Poliţista are o vechime de numai doi ani și este la prima abatere disciplinară

Polițiștii au menționat că polițista nu a condus autoturismul spre sediul I.P.J. Arad, deplasându-se cu un autoturism condus de o altă persoană.

„Din cercetări, a reieșit că persoana în cauză nu a condus autoturismul spre sediul I.P.J. Arad, deplasându-se cu un autoturism condus de o altă persoană. În baza celor constatate, comanda IPJ Arad a dispus declanșarea cercetării disciplinare, pentru încălcarea prevederilor Legii 360/2002, privind Statutul polițistului și a Codului de etică și deontologie a polițistului”, au precizat reprezentanţii IPJ Arad.

Tânăra poliţistă are o vechime de numai doi ani de zile în Poliţie, iar aceasta este prima abatere disciplinară, potrivit celor de la IPJ.

„Polițista a fost încadrată în anul 2021, prin concurs din sursă externă, până în acest moment nefiind cercetată/sancționată pentru alte abateri. Inspectoratul de Poliţie Județean Arad se delimitează categoric de astfel de comportamente, fiecare abatere urmând a fi analizată și sancționată în conformitate cu prevederile legii”, a declarat Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, după ce o poliţistă din Arad, prinsă beată la serviciu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.