vineri, 1 martie, 2024

Părintele Argatu, despre vrăjitori: „Iată care sunt semnele care arată că ai ceva vrăjit pe tine”

Părintele Ilarion Argatu este cel mai cunoscut duhovnic şi exorcizator din România. Preotul ortodox s-a născut în data de 2 august 1913 în satul Valea Glodului, comună Vultureşti, judeţul Suceava şi a decedat pe 11 mai 1999. După ce a rămas văduv a decis să se călugărească şi să înceapă slujbele de exorcizare pentru alungarea demonilor. Părintele Argatu a discutat în repetate rânduri de vrăjitori şi a menţionat care sunt semnele că ai un obiect vrăjit pe tine.

Duhovnicul a dezvăluit cum pot strica rânduielile şi bunul mers al lucrurilor unele persoane care se ocupa cu vrăji. În acel moment, doar rugăciunile mai pot salva situaţia.

Părintele Argatu, despre vrăjitori şi vrăji

Este bine cunoscut faptul că vrăjile sunt practicate de persoane care folosesc presupuse puteri supranaturale sau magice. Părintele Argatu a vorbit frecvent despre astfel de evenimente nefericite şi a transmis cum poţi scăpa de ele. Foarte mulţi credincioşi au primit de-a lungul vieţii obiecte vestimentare drept cadou, iar la scurt timp totul părea să meargă rău. Duhovnicul a menţionat că în acel moment este musai să îngropi ce ai primit, să ţii post negru vinerea şi să faci rugăciuni timp de o oră.

„O îngropi în pământ, apoi zici: Doamne, tot ce a menit acela – zici numele – când mi-a dăruit bluză, pe pustiu să se ducă, și la mine să nu se mai întoarcă. Iar vrăjile legate, Doamne, dezleagă-le și întru nimic să se prefacă. Zici de 3 ori, ții post negru vinerea, până la ora 24, faci 40 mătănii și rugăciuni o oră (Acatistul Mântuitorului).

Vei vedea că acela care și-a dăruit bluza se neliniștește și vine și-ți cere socoteală, pentru ce nu ai îmbrăcat-o și unde este. El face aceasta deoarece diavolii se întorc la el și îl chinuiesc. Totdeauna se întorc la cel care i-a trimis” a transmis părintele Argatu, scrie ortodoxia.rol.ro.

Cunoscutul preot a ţinut să precizeze faptul că vrăjitorii pot face farmece cu legături de la o persoană care a trecut la cele veşnice. Este absolut necesar să nu se ia ţărâna sau flori de la mormânt.

„Când aveți un om trecut în neființă, în familie, păziți-l pe cel trecut în neființă, nu dați voie nimănui să ia legătura de la cel trecut în neființă, flori sau țărână de la mormânt. Toate acestea folosesc la vrăjitorii. Să vă mai spun ceva despre vrăjitori și draci în general. Nu vă spun despre ei ca să vă sperii dar vă spun că să știți. Spun unii despre preoți că bagă frica în oameni, spunând că există draci. Dar nu e adevărat, așa cum există Dumnezeu, există și scaraoschi. Dumnezeu este adevărul și viața, iar vrăjmașul vine să strice rânduiala”, a mai adăugat preotul din judeţul Suceava.

Părintele Argatu: „Pe diavol îl recunoşti după relele pe care le face”

Părintele Argatu susţinea cu vehemenţă că diavolului îi place întunericul şi îl recunoşti imediat după lucrurile rele pe face le face. Mai mult decât atât, părintele Ilarion Argatu afirma că cei care se ocupa de vrăjitorii sunt oameni care au tupeu, te câştiga ca prieten şi după „te lucrează în ascuns”.

De asemenea, duhovnicul spunea că aceste persoane intra în biserică, iau agheasmă, anafora şi chiar stau la rugăciuni, însă doar credinţa şi rugăciunile închinate lui Dumnezeu pot aduce la lumina adevărul. Preotul afirma la acea vreme ca nimeni nu-l crede că a decoperit mulţi vrăjitori şi era obligat să tacă din cauza „mai marilor” săi. Îndrăgitul preot a dat exemple de vrăjitori la Mănăstirea Cernica.

„Unii chiar vin la mine, la rugăciunile mele, ca să-mi tulbure bolnavii. Este o persoană tânără, cam de 40-45 de ani, care vine și stă printre dumneavoastră, dă pomelnice. Nu e prost îmbrăcat pentru că scoate bani pe vrăjile ei. (Cine a mai fost pe la mine, m-a văzut odată cum am scos-o afară din casă cu forța, una Paraschiva și una Ilaria). Aici în mănăstire sunt 5 vrăjitori”, a menționat părintele Argatu.

În aceeași ordine de idei, părintele a spus că un călugăr lua flori și busuioc din lăcașul de cult, le ducea acasă, le vrăjea și mai apoi de dădea la oameni. Un altul lua pomelnice de la creștini, le citea și oamenilor le mergea mai rău. Un alt exemplu dat de părintele Argatu este călugărul Pimen care le ungea cu mir pe femei în zone nepotrivite.

Părintele Argatu a mai vorbit despre Cornel vrăjitorul care citea moliftele Sfântului Vasile și îi batea pe oameni cu crucea în cap.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite