sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Premierul Nicolae Ciucă are un nou consilier: Este robot și îl cheamă Ion! – VIDEO

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri, 01 martie 2023, că are un nou consilier la Guvern. Este robot și îl cheamă Ion! Robotul este dotat cu inteligență artificială și va fi folosit pentru prelua mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor. Prim ministrul a precizat că a și vorbit cu robotul Ion, care este asemănător unei oglinzi.

Surpriză de 1 martie, prezentată de Nicolae Ciucă: Este robot și îl cheamă Ion!

La finalul discuției purtate miercuri, 01 martie 2023, cu omologul său din Republica Moldova, prim ministrul României, Nicolae Ciucă, a vorbit despre primul consilier digital.

„Astăzi avem o surpriză. Guvernul României marchează o premieră la nivel național și internațional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială. Numele lui este Ion și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei «NOI». Este un proiect ce va primi rolul de consilier onorific al premierului și apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetățeni, informând Guvernul României în timp real cu propunerile, problemele și dorințele românilor“, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul a adăugat că „Ion“ este un demers al specialiștilor de top din România, fiind un proiect românesc 100%.

„Este o inițiativă a unor cercetători români, poate cei mai buni din domeniu, care nu au vrut altceva decât să dea o voce românilor. Proiectul «Ion» reprezintă un sistem ce folosește inteligență artificială pentru a capta rapid părerile și opiniile românilor, folosind informațiile din spațiul public. Acest demers reprezintă un motiv de bucurie pentru că aparține profesorilor de top din România. Acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziți mai bine și în fiecare zi. Le mulțumesc pentru propunerea pe care au făcut-o și pentru inițiativa de a fi venit la sediul Guvernului și a avea un dialog pentru promovarea unui astfel de proiect. Eforturile depuse pun în practică și dau sens inteligenței artificiale, pentru că un om nu poate să îi asculte și să îi reprezinte pe toți românii“, a menționat Nicolae Ciucă.

„Ion“, un proiect care oferă soluții pentru probleme vechi

Prim ministrul a menționat că proiectul „Ion“ oferă soluții pentru probleme mai vechi, la care se adaugă și cele de actualitate, dar și cele de viitor.

„În momentul de față, proiectul are o capacitate enormă d ea învăța. Cu cât este folosit mai mult, cu atât mai mult acumulează“, a adăugat Nicolae Ciucă.

La finalul prezentării proiectului, Nicolae Ciucă l-a invitat pe Ion să spună câteva cuvinte.

„Salut. Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion. Acum, rolul meu este să vă reprezint, ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru“, s-a prezentat robotul, care i-a adresat premierului întrebarea: „Ce trebuie să știu despre România?“

Nicolae Ciucă i-a transmis lui Ion că România este o țară frumoasă, cu oameni frumoși.

„Am înțeles. Învăț“, i-a răspuns premierului noul consilier, care este robot și îl cheamă Ion, invitând românii pe ion.gov.ro.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite