vineri, 1 decembrie, 2023

Ce înseamnă SPF și cât de important este pentru sănătatea pielii tale? Dr. Claudia Artenie: „Soarele acționează chiar și atunci când este înnorat” – VIDEO

Te întrebi ce înseamnă SPF și cât de important este pentru sănătatea pielii tale? Iată ce spune medicul Claudia Artenie despre importanța utilizării produselor cu factor de protecție UV pe tot parcursul anului.

SPF este abrevierea de la Sunscreen Protection Factor (în română: factor de protecție solară) și reprezintă cantitatea de raze ultraviolete care ajung pe piele după folosirea acestuia. Utilizarea zi de zi a SPF-ului este absolut necesară atât pentru femei, cât și pentru bărbați, fie că ne aflăm în sezonul cald sau în sezonul rece.

SPF-ul este important deoarece previne îmbătrânirea, reduce riscul de cancer de piele, ține la distanță arsurile, reduce intensitatea semnelor lăsate de coșuri (în cazul în care te confrunți cu acnee) și menține elasticitatea pielii. De asemenea, produsele cu SPF pot avea în compoziție și alte substanțe benefice tenului tău, cum este acidul salicilic sau acidul hialuronic.

dr claudia artenie în studioul bzi live
„Eu, personal, să știți că folosesc în tot timpul anului factor de protecție UV, fiindcă soarele acționează chiar și atunci când este înnorat, contrar părerilor că soarele nu trece prin nori.”

Ce înseamnă SPF și cât de important este pentru sănătatea pielii tale? Ce spune medicul dermatolog Claudia Artenie

Medicul Claudia Artenie a dezvăluit că folosește factor de protecție UV pe tot parcursul anului, deoarece soarele acționează chiar și atunci când este înnorat, în ciuda opiniei potrivit căreia soarele nu trece prin nori. De pildă, iarna, din cauza zăpezii, razele ultraviolete sunt reflectate și există mari șanse ca pielea să se bronzeze.

Prin urmare, cremele cu factor de protecție solară trebuie folosite tot timpul anului.

„Eu, personal, să știți că folosesc în tot timpul anului factor de protecție UV, fiindcă soarele acționează chiar și atunci când este înnorat, contrar părerilor că soarele nu trece prin nori. Iar iarna, datorită zăpezii, razele ultraviolete sunt reflectate de zăpadă și există șansele chiar să ne bronzăm. Cremele cu factor de protecție trebuie folosite tot timpul anului.”, a declarat medicul dermatolog Claudia Artenie, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Cum se utilizează SPF-ul și de câte tipuri este? Iată care este cel mai bun

SPF-ul poate fi găsit în mai multe forme, și anume: creme, spray-uri, loțiuni sau pudre. Cele mai apreciate variante de către medicii dermatologi sunt cremele și spray-urile, deoarece sunt mai eficiente.

Produsele care conțin SPF trebuie reaplicate la 3-4 ore, deoarece acțiunea lor scade. Aplicarea trebuie să fie una generoasă, atât pe față, cât și pe corp, pentru a proteja pielea de razele nocive ale soarelui. În cazul în care folosești fond de ten, ai grijă să îl tamponezi ușor, pentru a nu șterge produsul menit să te protejeze de razele ultraviolete.

În ceea ce privește persoanele care suferă de acnee, utilizarea SPF-ului constituie o prioritate, deoarece soarele nu face decât să adâncească semnele sau să agraveze hiperpigmentația. Este necesară o atenție sporită în timpul verii, deoarece căldura și transpirația elimină din capacitatea SPF-ului.

Nu în ultimul rând, reaplicarea produselor cu factor de protecție UV este obligatorie la plajă. Atunci, corpul este expus direct razelor solare puternice, fiind predispus problemelor grave ale pielii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite