luni, 24 iunie, 2024

Prețuri mai mari pe litoral, de la 1 iulie! Tarifele la cazare cresc cu aproximativ 30%

Începând de sâmbătă, 1 iulie 2023, tarifele la cazare cresc cu aproximativ 30% pe litoralul românesc. Se anunță a fi cel mai aglomerat weekend din acest sezon, pe litoral, în condițiile în care nu toți hotelierii operează schimbarea chiar de sâmbătă. Peste 100 de mii de oameni sunt așteptați în stațiunile de la malul mării.

Tarifele la cazare cresc cu aproximativ 30%

Vremea se anunță perfectă pe litoralul românesc sâmbătă, 1 iulie 2023, când vor fi 28 de grade Celsius în aer și 24 în apa mării.

Teoretic ar trebui să fie prima zi cu tarife majorate cu până la 30%. Astfel, cei care ajung în stațiuni vor trebui să scoată din buzunar ceva mai mulți bani: undeva la 100 de lei, pentru fiecare cameră pe care o închiriază.

Cazările sunt ocupate în proporţie de 80%, însă sunt şi hoteluri în care nu se mai găsesc locuri. Mamaia și Eforie sunt stațiunile preferate de turiști.

Acum prețurile sunt o idee mai mici în sudul litoralului. În Eforie Nord se găsesc oferte la hotelurile de trei stele, fără mic dejun, de la 150 lei pe noapte, în Neptun – Olimp cazarea pentru o noapte la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pornește de la 200 de lei pe noapte, iar la patru stele, în aceeași stațiune, prețul pornește de la 450 de lei pe noapte.

Sunt oferte bune și în Venus, unde cazarea într-o camera la un hotel de trei stele pornește de la 180 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4 stele prețul este de 450 lei pe noapte, de asemenea cu mic dejun inclus. În cazul în care apelați la o agenție de turism puteți beneficia de oferte, cum ar fi la un sejur de patru nopți achiziționat, a șasea noapte să fie gratuită.

În general, prețul la recepție este mai mare decât cel afișat de agențiile de turism.

Ce prețuri se practică la pensiuni și apartamente

Pe litoral sunt și foarte multe pensiuni, dar și apartamente deținute de persoane fizice, pe care le puteți rezerva de pe site-urile de închirieri. Trebuie totuși să fiți atenți înainte de a achita un avans, pentru că uneori turiștii au avut surpriza ca locația să nu corespundă pozelor în privința confortului sau să fie foarte departe de plajă.

De exemplu, în municipiul Constanța, care are, de asemenea, plaje frumoase cu nisip fin, prețul unei nopți de cazare începe, la pensiuni, de la 250 de lei, iar la apartamentele de două camere la 350 de lei pe noapte, însă există și hoteluri tip boutique, exact în centrul vechi al orașului, lângă obiectivele turistice, unde noaptea de cazare poate costa și 700 de lei.

În Costinești, pensiunile cer de la 250 de lei pe noapte pentru cazare, iar hotelurile de patru stele din stațiune au un tarif de la 500 de lei pe noapte.

Prețuri pentru toate buzunarele sunt în 2 Mai și Vama Veche unde, dacă mai găsiți locuri disponibile, prețurile la pensiuni pornesc de la 150-180 de lei pe noapte, în afara weekend-ului, și ajung și la 500 de lei pe noapte, dacă locația are amenajată și o piscină.

Începând de sâmbătă, 1 iulie 2023, tarifele la cazare, pe litoralul românesc vor crește cu aproximativ 30%.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite