vineri, 12 iulie, 2024

Previi în loc să tratezi – Optează pentru un examen RMN

Prevenția este cea mai bună soluție de tratament, motiv pentru care efectuarea controalelor medicale anuale de rutină este importantă pentru a monitoriza starea de sănătate și a combate factorii de risc. De la efectuarea analizelor de bază și până la investigații imagistice complete, toate trebuie realizate periodic pentru a putea avea o imagine clară asupra felului în care organismul funcționează în așa fel încât să poți acționa rapid și eficient în cazul în care apare o problemă. Programează analize complete și examene RMN la clinica Eminescu 100!

Ce sunt investigațiile RMN

RMN este abrevierea utilizată pentru Rezonanța Magnetică Nucleară, metodă de imagistică medicală pentru a scana corpul uman în vederea obținerii unor reprezentări bi sau tridimensionale care ajută medicii să analizeze structurile interne ale corpului pentru a observa dacă există modificări anormale. Este o procedură medicală care se folosește pentru a diagnostica și monitoriza numeroase afecțiuni, efectuându-se doar la recomandarea medicului pentru o anumită parte a corpului, în funcție de simptomatologia acuzată.

Ce factori de risc pot fi depistați cu ajutorul RMN-ului

În funcție de zona examinată se stabilește tipul de RMN utilizat pentru că se urmează un protocol diferit în fiecare caz, fiind necesară ajustarea intensității radiațiilor utilizate:

În cazul în care se investighează patologii ale sistemului nervos se folosește un RMN cerebral care poate depista precoce afecțiuni precum: accidentul vascular cerebral, tumori cerebrale maligne sau benigne, infecții și inflamații ale țesutului cerebral, boli demielinizante sau boli neurodegenerative progresive.

Pentru a evalua starea organelor interne se optează pentru RMN toracal care poate oferi imagini detaliate ale inimii, vaselor mari de sânge, bronhiilor, peretelui toracic sau ale pleurei pentru a identifica abcese, tumori, inflamații, formațiuni anormale aflate în vecinătate, neoplazii pulmonare, dilatații anormale și nu numai.

RMN-ul poate fi efectuat și asupra coloanei vertebrale, pe fiecare dintre zonele importante – vertebrală, cervicală, lombară, pentru a identifica care sunt cauzele durerii localizate și ce soluții de tratament sunt potrivite pentru a o combate.

În egală măsură, RMN-urile pot fi utilizate pentru a identifica probleme de la nivelul articulațiilor și mușchilor, cum ar fi leziunile intraarticulare, întinderile și rupturile musculare, leziuni ale cartilajelor, artroza, osteocondrita disecantă, fracturi de rotulă sau ale articulației umărului.

Unde poți efectua examene RMN

Dat fiind faptul că se utilizează o încărcătură radiologică ridicată, investigațiile RMN se realizează doar în centre specializate, după efectuarea unor teste în prealabil, pentru e evita eventuale efecte adverse. În cadrul clinicii Eminescu 100 te așteaptă o echipă de medici pregătiți, care utilizează aparatură de ultimă generație, pentru a minimiza pe cât posibil expunerea la câmpul magnetic și undele radio folosite pentru a determina imagini detaliate asupra zonei studiate.

Vei beneficia de toate măsurile de siguranță necesare pentru a preveni riscurile asociate și vei avea parte de consultanță în permanență din partea personalului în așa fel încât să te bucuri de o experiență cât mai confortabilă. Obții rezultatele în scurt timp și ai parte de interpretare detaliată din partea medicilor de profil din clinică astfel încât să ai parte de servicii complete în același loc. Te programezi oricând ai nevoie și scapi de termenele lungi de pe listele de așteptare atunci când alegi să beneficiezi de proceduri specializate la Eminescu 100.

Să ai grijă de corpul și sănătatea ta este mai ușor atunci când ești mereu informat cu privire la schimbările care apar de-a lungul timpului. Monitorizarea frecventă este cea mai bună metodă prin care orice boală sau afecțiune poate fi identificată în stadiu incipient, când este ușor de tratat, fără să lase semne asupra organismului. Efectuează toate investigațiile de rutină în cadrul clinicii Eminescu 100 și nu lăsa surprizele neplăcute să apară!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.