duminică, 3 noiembrie, 2024

România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști

România va produce carne hibridă, într-un laborator din Timișoara. Parizerul, pateul și crenvurștii din carne de tip hibrid vor fi mai bogate în proteine, fibre și antioxidanți naturali din produsele vegetale. Produsele din carne hibrid au un conținut mai scăzut de grăsimi și colesterol.

România va produce carne hibridă

România va începe să producă carne hibrid în primul laborator autorizat, la Timișoara. Produsele din carne hibrid, care sunt mai bogate în proteine comparativ cu cele tradiționale, încearcă să se impună pe piață, confruntându-se atât cu mentalitățile existente, cât și cu piața tradițională de carne.

La Timișoara, se vor produce pateu, parizer și crenvurști din carne hibrid. Carnea hibrid va conține compuși bioactivi, cum ar fi antioxidanții naturali din produsele vegetale, precum și fibrele, care nu se regăsesc în carnea obișnuită și sunt extrem de benefice pentru sănătate.

„Produse hibrid din carne și ingrediente vegetale vin cu multe beneficii pentru sănătate, întrucât produsele vegetale, ingredientele vegetale conțin o serie de nutrienți pe care nu le regăsim în materia primă de origine animale, respectiv în carne, respectiv fibrele care ajută cu beneficii pentru sănătate, compuși bio-activi pe care de asemenea nu-i regăsim în carne, iar incluzând aceste ingrediente de origine vegetală într-un produs din carne, un produs hibrid din carne și ingrediente vegetale putem să obținem un tip de preparat sănătos”, a declarat Ileana Cocan, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Are mai puține grăsimi și colesterol

Produsele din carne hibrid au un conținut mai scăzut de grăsimi și colesterol. Producătorii din Timișoara sunt optimiști că aceste produse vor avea succes, având în vedere reacțiile pozitive obținute în urma testelor efectuate.

„Există un grup de consumatori cărora acest produs, acest produs de carne hibrid, așa cum a denumit în literatura de specialitate, se adresează. Ei au identificat ingredientele și subliniez, ingrediente strict naturale. Discutăm despre carne și pro-proteină vegetală care poate fi obținută din diferite surse, respectiv legume, mazăre, năut, linte sau inclusiv alta fi obținut din ciuperci”, a menționat Călin Jianu, decanul Facultății de Inginerie Alimentară din Timișoara.

Se are în vedere ca la începutul anului viitor, produsele din carne hibrid ar putea fi lansate pe piață. În prezent, se efectuează teste pentru a verifica dacă produsele respectă nu doar criteriile nutriționale, ci și cele organoleptice.

La sfârșitul lunii septembrie, Facultatea de Inginerie Alimentară a anunțat deschiderea primului laborator din România dedicat co-creării de produse din carne hibridă. Scopul acestuia este de a îmbunătăți relația dintre consumatori și industria alimentară.

Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, împreună cu The Family Butchers, lansează „Laboratorul Consumatorului”.

Acest proiect inovator se axează pe co-crearea de produse din carne hibridă, având ca scop implicarea directă a consumatorilor în procesul de dezvoltare.

Așadar, România va produce carne hibridă, iar proiectul este parte integrantă din EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, un program destinat îmbunătățirii relației dintre consumatori și industria alimentară. Laboratorul va servi drept un spațiu de colaborare între cercetători, antreprenori și consumatori, având ca obiectiv crearea de produse alimentare inovatoare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.