marți, 28 mai, 2024

Românii îşi cumpără case în Ungaria la prețuri ridicole. Cât costă o casă cu teren de 1500 mp?

Există un nou trend printre românii care îşi cumpără case în Ungaria la prețuri considerate a fi ridicole. O casă care are 3 camere și un teren de 1500 de mp costă chiar și 2500 de euro.

Așadar, dacă nu vrei să dai sute de mii, sau chiar milioane de euro pe case în România, soluția ar fi să te muți în Ungaria. Doar în 2022 au fost peste 300 de români care au decis că pot lucra din Ungaria.

Românii cumpără case în Ungaria la prețuri mici

Maghiarii și-au făcut o obişnuinţă din a traversa granița și a-și face cumpărăturile în România. Românii au început să-și facă o obişnuinţă din a cumpăra case în Ungaria. Prețurile mici și faptul că sistemul maghiar de autostrăzi este unul bun i-a făcut pe conaționali să uite de locuințele din localitățile de lângă graniță. De exemplu Adelina Todoran lucrează și locuiește în Timișoara dar a ales să-și cumere o casă de vacanță în Ungaria. Din oraș până în fața casei face aproximativ o oră jumătate. Cât faci cu trenul din București la Valea Prahovei, dacă ai noroc și nu se strică locomotiva. Casa este una din cărămidă și are utilitățile trase până la poartă. Terenul este unul foarte generos, de aproximativ 4.000 de metri pătrați. De altfel, casa are trei camere, baie și bucătărie. Toată afacerea a costat-o pe femeie 5.000 de euro. Aceasta recunoaște că ar mai trebui investiți undeva la 20.000 de euro pentru ca locuința să îi asigure tot confortul:

Am teren de 4000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de învestit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu. Adela Todoran, proprietar, conform observatornews.ro.

Și cu investiția de 20.000 de euro, prețul este unul cu mult sub ceea ce se practică în țara noastră. Un alt exemplu este și al lui Petru Știbei care s-a mutat de 4 ani în Ungaria și care și-a achiziționat o casă cu două camere și un teren de 1.500 de metri pătrați la doar 2.500 de euro.

De ce sunt case ieftine în Ungaria? Care este explicația

Sunt case ieftine în Ungaria pentru că, așa cum spun specialiștii, ungurii migrează spre centrul țării unde sunt locuri de muncă mai bine plătite. Acest lucru facilitează și achizițiile românilor, explică același specialist. Bogdan Holocan, proprietar de agenție imobiliară ce are active de vânzare în Ungaria mărturisește că prețurile sunt cu mult sub piața românească. Locuințele încep de la 6-7000 de euro, dare pot ajunge și la 100.000 de mii dacă ceea ce dorești este o vilă.

De vreo 10 ani a devenit foarte atractivă datorită preţurilor mici şi cheltuielilor foarte mici la gaze naturale, curent, apă. Sunt sute de români care aleg să se mute în Ungaria pentru că zona e foarte liniştită şi foarte primitoare. Ungurii îi primesc cu braţele deschise pe români. explică agentul imobiliar.

O altă chestiune interesantă care îi face pe români să se simtă mai bine în Ungaria decât în România este și prețul facturei la utilități. Concret, un proprietar de locuință în Ungaria le-a mărturisit jurnaliștilor de avantajele pe care le are în țara vecină. Gazele naturale și curentul sunt mult mai ieftine decât cele autohtone, iar dacă au vreo problemă, primarul localității în care stă îi trimite imediat un translator. În încheiere, menționăm că românii nu doar că cumpără case în Ungaria, dar unii dintre ei și-au deschis și afaceri în țara vecină.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite