Cât durează varicela. Cum pot fi ameliorate simptomele în timpul manifestării afecțiunii?

Publicat:

Din moment ce copilul sau chiar un adult observă simptome caracteristice afecțiunii vărsat de vânt se întreabă cât durează varicela. Varicela este o boală infecțioasă acută, foarte contagioasă, cu o erupție cutanată caracteristică, cu vezicule. Copiii care merg la grădiniță sau la școală, locuri cu aglomerări mari de oameni, sunt mai predispuși să se îmbolnăvească.

Boala este cauzată de unul dintre virusurile herpetice, herpesvirus de tip 3. Varicela este o boală foarte contagioasă. Virusul se transmite de la o persoană bolnavă la o persoană sănătoasă prin intermediul picăturilor de aer, vorbind sau stând în aceeași cameră. Varicela se poate răspândi pe distanțe mari, până la 20 de metri. Infecția poate apărea și de la o persoană care suferă de zona zoster, cauzată de aceeași variantă a virusului herpetic. Virusul nu este foarte rezistent în mediul extern, așa că nu există o dezinfecție finală după un caz de varicelă. O persoană cu varicelă devine contagioasă cu două zile înainte de apariția erupției cutanate și rămâne contagioasă în primele 5-7 zile de la apariția erupției.

Cât durează varicela. În cât timp simptomele dispar definitiv?

Varicela dispare de obicei de la sine în decurs de o săptămână sau 10 zile. Febra poate reveni la normal după două sau trei zile, deși în unele cazuri persistă pe toată durata bolii. Tratamentul pentru varicelă este simptomatic, adică tratarea manifestărilor bolii, febră și erupții cutanate.

Având în vedere faptul că medicina nu știe cum să prevină sau să trateze boala în acest stadiu. Scopul tratamentului este de a preveni apariția veziculelor. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosiți ceai verde, lichidul Castellani, o soluție apoasă de fucorcină sau mangan. Soluțiile de alcool sunt foarte dureroase pentru copii.

Medicii spun că nu ar trebui să folosiți o flanelă și este mai bine să nu folosiți săpun atunci când copilul dvs. face duș. Astfel, pentru baie trebuie să folosiți o soluție de mangan. Asigurați-vă că pielea bebelușului dvs. este cât mai confortabilă. Adică nu purtați haine strâmte și înghesuite și folosiți numai lenjerie intimă din bumbac.

Dacă copilul dumneavoastră este deranjat de mâncărimi severe, spuneți-i medicului dumneavoastră. Acesta îi va prescrie medicamente antialergice. Dacă temperatura crește peste 38°C, copilul dvs, suferă de frisoane, acestuia trebuie să i se administreze antipiretice. Printre pastilele indicate se numără paracetomol și ibuprofen. O persoană cu varicelă trebuie izolată la domiciliu timp de nouă zile de la debutul bolii.

Tratamentul pentru vărsat de vânt la copii. Ce presupune acesta și cât durează?

Tratamentul pentru varicela la copii și adulți are ca scop tratarea simptomelor neplăcute. Boala în sine nu este vindecabilă, dar trece treptat și, de obicei, fără a lăsa urme. Complicațiile la copii sunt rare, adulții sunt mai predispuși la ele.

Deoarece copiii sunt predispuși la scărpinat, tratamentul principal trebuie să vizeze ameliorarea mâncărimilor și prevenirea apariției ulcerelor și a bășicilor. Acest lucru se face prin tratarea pielii cu o soluție apoasă slabă de verde sau mangan, fucrocin sau lichid Castellani.

Cum se tratează varicela la copii și ce se folosește pentru a obține rezultate optime este o chestiune individuală care ar trebui să fie decisă de părinți împreună cu medicul. Medicii recomandă copiilor cu vârsta de peste 12 luni să se vaccineze împotriva varicelei. Acest lucru protejează eficient organismul împotriva bolii timp de mai mulți ani.

Din moment ce te întrebi cât durează varicela este bine să cunoști cum această afecțiune poate fi prevenită. O serie de experți sunt de părere că este mai bine să faci varicelă în copilărie și să fii imun pe viață decât să te confrunți cu boala la vârsta adultă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite