Pokerul nu este doar despre strategii și cunoașterea regulilor. Este mai mult de atât. Pentru a fi un jucător bun ai nevoie de răbdare, disciplină, capacitate de adaptare, cunoaștere și dorința de a progresa.
Toate aceste aspecte le vom analiza în articolul în care îți vom prezenta câteva calități ce fac diferența între jucătorii slabi și cei buni.
Indiferent că faci parte din categoria utilizatorilor profesioniști ori a celor recreaționali, care se distrează ocazional pe site-urile cu jocuri de poker, progresul ar trebui să te ambiționeze. Să îți dorești să vezi o evoluție, să îți dai seama că ești mai bun de la o săptămână la alta și să simți că te bucuri și mai mult de jocul în sine. Însă acest lucru îl poți maximiza dacă ai calitățile de mai jos.
Răbdare
Succesul în viață nu vine peste noapte, iar la fel se întâmplă și în poker. Ai nevoie de răbdare pentru a urma pașii corecți. Sigur că poți câștiga cu noroc un turneu, dar acesta este nivelul tău adevărat? Nivelul este dat, în realitate, de constanța pe care o ai. Iar cu răbdare vei putea să acționezi înțelept, să nu intri în mâini slabe sau în situații neavantajoase. Vei evita riscurile inutile prin intermediul ei.
Disciplină
Studiile au demonstrat că oamenii disciplinați au șanse de succes mai mari în viață. Și la fel se întâmplă și în poker. Este foarte important să aștepți momentul în care să acționezi, să respecți strategia pe care ai stabilit-o, să știi când să fii agresiv ori când să faci un pas în spate. Disciplina te ajută și să îți controlezi emoțiile și să fii mai concentrat.
Adaptabilitate
Jocul de poker nu este liniar. Poți să ai cele mai multe jetoane de la masă și, după o alegere proastă, să rămâi cu jumătate din ele. Important este să îți păstrezi calmul și să te adaptezi la noua situație. Să faci ajustările din mers. Să nu dramatizezi. Un jucător bun de poker știe cum să gestioneze astfel de momente și nu își bate capul cu ce a fost în trecut.
Intuiție
Știm că pokerul este un joc de probabilități, dar, din când în când, să recunoaștem că ne mai ascultăm și intuiția. Iar în cazul jucătorilor buni ea nu dă greș. Desigur că intuiția are în spate și o experiență vastă. Cu cât ești mai experimentat, cu atât sunt șanse mai bune ca intuiția să nu te înșele. Au fost mulți jucători de top din istorie care au mărturisit că au luat decizii ce păreau nepotrivite inițial pe baza intuiției și au avut succes.
Perseverență
E greu să ai succes în viață când nu ești perseverent. Când îți stabilești un obiectiv, știi drumul și vei face orice ca să ajungi la destinație. Și de ce să nu recunoaștem că la fel este și în poker. Știi deja că vrei să ajungi în top și că nu va fi ușor. Concurența este acerbă. Adversarii sunt și ei buni. Dar, dacă ești perseverent, ai deja un start solid. Nu te lăsa abătut de eventualele eșecuri și privește-le strict ca pe o lecție din care ai ceva de învățat. În rest, urmează-ți drumul și atinge succesul.
Autocontrol
Sunt momente când s-ar putea să te enervezi când joci poker. Jucătorii super calmi sunt rari. Vor fi momente în care îți dai șanse de 99% să câștigi o mână și cumva se va întâmpla să o pierzi. Nu te enerva. Rămâi în control și încearcă să înțelegi că pur și simplu astfel de situații se întâmplă și fac parte din farmecul jocului de poker. Dacă totul ar fi liniar, acest joc nu ar mai fi la fel de fascinant. Și gândește-te că roata se întoarce în poker. Așa cum tu ai pierdut o astfel de mână, la fel în viitor se va întâmpla să o câștigi când nimeni nu îți mai dădea șanse mari.
Dorința de progres
Jucătorii buni de poker nu se mulțumesc niciodată cu puțin. Nu se culcă pe o ureche. Orice succes poate fi dublat. Important este să îți dorești să progresezi. Să nu consideri că stăpânești toate tainele pokerului doar pentru că ai avut câteva rezultate bune. Nimeni nu le stăpânește cu adevărat. Tot timpul trebuie să ai dorința de a progresa și foamea de succes. Cu cât îți vei dori mai mult, cu atât vei fi mai dornic să progresezi, cu atât vei atinge și mai des culmile succesului.
Sursa foto canva.com