vineri, 18 octombrie, 2024

Se dau 400 de lei de la stat! Cine beneficiază de acest ajutor financiar

Persoanele care beneficiază de sprijin financiar din partea statului în anul 2024 trebuie să știe că se dau 400 de lei de la stat! Acest sprijin este acordat unor anumite categorii de cetățeni, iar pentru a beneficia de acest ajutor, aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Se dau 400 de lei de la stat!

În anul 2024, un nou program de sprijin financiar a fost introdus de către Guvern pentru persoanele vulnerabile sau cele din medii defavorizate. Începând cu 1 ianuarie, a fost implementat Venitul Minim de Incluziune (VMI), un program inițiat cu sprijinul administrațiilor locale și al Băncii Mondiale.

Spriinul financiar în valoare de 400 de lei lunar se acordă persoanelor care anterior beneficiau de venit minim garantat și alocații pentru sprijinirea familiei. În plus, VMI vizează și alte categorii de români cu resurse financiare limitate sau venituri reduse.
Acest program a fost conceput pentru a diminua riscul sărăciei și al excluziunii sociale în rândul populației. În decembrie 2023, ministrul Bucura-Oprescu a subliniat angajamentul hotărât al României în ceea ce privește reducerea abandonului școlar, cu accent deosebit pus pe asigurarea unei educații adecvate pentru copiii beneficiari ai VMI.

„Toți beneficiarii de venit minim garantat (VMG) și de alocații pentru sprijinire familiei (ASF), dar și alte persoane/familii fără venituri sau cu venituri reduse, vor beneficia de venit minim de incluziune (VMI).

Este un beneficiu care include două componente: sprijinul pentru incluziune și sprijinul pentru familia cu copii. Vă înlocui actualele forme de sprijin (VMG și ASF)”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Cum poți beneficia de acest sprijin financiar

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, cetățenii români vor trebui să depună o singură cerere care vor acoperi ambele componente ale programului. Apoi, se va efectua o evaluare pentru a determina dacă solicitantul are dreptul la ambele aspecte sau doar la una dintre ele, în funcție de structura familială și de nivelul veniturilor.

Este important să ținem cont că implementarea Venitului Minim de Incluziune (VMI) în România nu se rezumă doar la acordarea sumelor de bani. Conform declarațiilor oficialilor, VMI reprezintă o măsură menită să combată sărăcia și să ofere sprijin celor aflați în dificultate prin promovarea incluziunii sociale.

Astfel, au fost implementate diverse inițiative menite să ofere suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin în domeniul educației, îngrijirea sănătății și furnizarea de servicii sociale adaptate pentru persoanele aflate în situații vulnerabile. Cei care beneficiază de venitul minim de incluziune vor primi o sumă de bani variabilă, cuprinsă între 275 și 400 de lei lunar.

În detaliu, indivizii fără niciun venit vor beneficia de un sprijin financiar lunar de 275 de lei pentru fiecare membru al familiei lor. În același timp, persoanele în vârstă de cel puțin 65 de ani, care sunt nevoite să se descurce singure, trebuie să știe că se dau 400 de lei de la stat. Aceste măsuri reprezintă un efort semnificativ al autorităților de a asigura un suport adecvat pentru categoriile vulnerabile ale populației, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.