vineri, 12 aprilie, 2024

Se dau câte 3.000 de euro de la stat părinţilor care au copii sub 3 ani. Până când poate fi depusă cererea

Se dau câte 3.000 de euro de la stat părinţilor care au copii sub 3 ani. Este vorba despre părinții care locuiesc în Italia și au copii cu vârsta de până la 36 de luni. Cererile pentru acest bonus pot fi depuse până la data de 31 decembrie 2024.

Se dau câte 3.000 de euro de la stat părinţilor care au copii sub 3 ani

Părinții care locuiesc în Italia i au copii cu vârsta de sub 3 ani pot primi până la 3.000 de euro. Procesul de solicitare este gestionat de către Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS), iar cererile pot fi depuse electronic prin intermediul site-ului INPS. Identificarea se poate face cu ajutorul SPID sau a cărții de identitate electronice. Termenul limită pentru depunerea documentelor este sfârșitul anului 2024, iar primele plăți vor fi efectuate începând cu 2 aprilie 2024.

Banii se acordă în funcție de veniturile familiei, iar bonusul maxim este de 3.000 de euro pentru familiile cu venituri anuale de până la 25.000 de euro. Pentru familiile cu venituri mai mari, suma acordată scade progresiv. Este important de menționat că acest bonus poate fi solicitat și de către părinții ale căror copii împlinesc vârsta de 3 ani în 2024, dar aceștia vor primi plăți lunare doar pentru perioada ianuarie-august.

Pentru a putea beneficia de sprijin, familiile cu copii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Cel mic nu trebuie să aibă vârsta mai mare de 3 ani. De asemenea, părinții trebuie să locuiască în Italia. În plus, aceștia trebuie să aibă cetățenie italiană sau să fie cetățeni ai oricărei țări membre UE. Astfel, acest ajutor va putea fi oferit și românilor stabiliți în Italia.

Se oferă 3.000 de euro pe lună unei familii

O comunitate din Italia oferă un salariu net de 3.000 de euro unei familii care vrea să se mute aici, pentru a administra singurul bar din localitate.

Oferta a fost lansată de comunitatea din Zoppè di Cadore, o localitate cu 200 de locuitori, care se află la 1.500 de metri altitudine, în provincia Belluno, regiunea Veneto, aproape de granița cu Austria. Propunerea este făcută de o cooperativă locală, care administrează spațiile din mai multe localități montane din Alpii italieni.

Mai multe solicitări au fost deja trimise, însă perioada de înscrieri este încă deschisă, anunță Zeno Sagui, președintele cooperativei.

„Iarna ne este greu să acoperim turele și să garantăm funcționarea barului. Așa că am venit cu ideea de a găsi un cuplu, de a-l angaja și de a-l invita să locuiască aici. Scopul este de a pune din nou în mișcare satul, de a oferi servicii comunității și de a repopula muntele”, a precizat Zeno Sagui, președintele cooperativei.

Pe lângă salariul de 3.000 de euro pe lună și un contract pe o perioadă nedeterminată, cele două persoane care vor fi angajate nu trebuie să-și caute o locuință, aspect de care se va ocupa cooperativa, și vor avea nevoie de cunoștințe în domeniu, fiind instruite de personalul experimentat.

Altfel, se dau bani, câte 3.000 de euro de la stat părinţilor care au copii sub 3 ani. Este vorba despre părinții care locuiesc în Italia și au copii cu vârsta de până la 36 de luni.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.