vineri, 19 iulie, 2024

Se dau de la stat 12.500 de lei! Sunt vizați absolvenții promoției 2024

Absolvenții promoției 2024 vor beneficia de un ajutor financiar de la Guvern. Se dau de la stat 12.500 de lei pentru tinerii care se angajează.

Se dau de la stat 12.500 de lei pentru absolvenții care se angajează

Ministerul Muncii şi Solidarităţii sociale oferă, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), bani tinerilor care se angajează ulterior absolvirii.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu anunță că absolvenții promoției 2024 vor beneficia de prime oferite de statul român, în urma înregistrării și căutării unui loc de muncă sau angajarea ulterioară. Dacă se angajează după o lună, unele prime sunt de 1.000 de lei, iar dacă își găsesc un job la distanță de domiciliu, primele pot ajunge la 12.000 de lei.

În urma înregistrării ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă, în raza cărora își au domiciliul, proaspăt absolvenții promoției 2024, vor beneficia de servicii gratuite de informare și consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, dar și măsuri de stimulare a ocupării prin aceste prime.

”Pe site există o listă întreagă de prime oferite celor care se angajează, cuantumul lor depinde de foarte mulți factori. Ca să vă dau câteva exemple, cele mai comune, aș scoate în evidență prima oferită celor care se înregistrează la AJOFM și își caută loc de muncă cu ajutorul nostru. În acest caz o persoană poate primi 1.000 de lei dacă dupa o lună se angajează”, a declarat Cosmin Roșu, directol executiv AJOFM.

Prin absolvent se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Cum ajungi să beneficiezi de prime

Cosmin Roșu, director executiv AJOFM Sibiu, a declarat că un absolvent de liceu, din punct de vedere instituțional, este considerat un șomer care nu a lucrat niciodată. Din acest fapt, statul român îi oferă numeroase facilități și stimuli financiari pentru a-și găsi un loc de muncă, atât în Sibiu, dar nu numai.

„O altă primă importantă este cea de relocare la schimbarea domiciliului sau a reședinței la peste 50 km distanță. Aici beneficiarul poate primi 12.500 de lei. Există niște condiții pe care oricine este interesat le poate afla dacă vine la noi să se înregistreze sau le poate citi pe site-ul AJOFM”, a declarat Cosmin Roșu, director executiv”, a adăugat Cosmin Roșu.

Actele necesare înscrierii sunt: actul de identitate, diploma de absolvire sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, Curriculum Vitae, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate, acord de utilizare a datelor cu caracter personal (ultimele două se completează la sediul agenţiei).

”Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj care se acordă în cazul în care nu a reușit să se încadreze în muncă în termenul menționat sau nu au fost admişi într-o altă formă de învăţământ”, mai informează oficialii AJOFM Sibiu.

În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor, stabilită prin reglementările normative în vigoare.

În ceea ce privesc elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, în urma adeverinței eliberate de instituția de învățământ.

Astfel, se dau de la stat 12.500 de lei, ajutor financiar, pentru absolvenții promoției 2024, eligibili pentru a primi prima.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.