vineri, 19 iulie, 2024

Stimulent financiar de la stat pe timpul verii! Vezi dacă te încadrezi în cerințe

Fermierii pot beneficia de un stimulent financiar de la stat, pe timpul verii, în condițiile angajării de elevi și studenți, pe această perioadă. Sprijinul financiar va fi acordat într-un interval de maxim 60 de zile lucrătoare.

Stimulent financiar de la stat, pe timpul verii, pentru fermieri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a anunțat că statul va oferi un sprijin financiar fermierilor care acceptă să colaboreze cu elevi și studenți, pe perioada estivală.

Sprijinul financiar este echivalent cu 50% din valoarea Indicatorului Social de Referință (ISF) pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Valoarea Indicatorului Social de Referință, actualizat în 2024, este de 660 de lei. Astfel, statul acordă o sumă de 330 de lei pentru fiecare student sau elev pentru care este încheiat un contract individual de muncă. Acest stimulent financiar poate fi acordat timp de maximul 60 de zile lucrătoare, într-un an calendaristic.

Trebuie menționat că, potrivit Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, diferența dintre acest sprijin financiar acordat de sta fermierilor și salariul care va fi plătit elevului sau studentului angajat este suportată de către angajator din resurse proprii.

Această inițiativă are ca scop atât încurajarea angajatorilor de a colabora cu persoane tinere, proaspete venite de pe băncile școlilor și a universităților, dar și stimularea tinerilor de a se angaja în domeniul agriculturii, la noi în țară, prin cerea de muncă care va crește.

Criterii pentru a beneficia de acest sprijin financiar

Cei care beneficiază de acest stimulent financiar lunar de la stat sunt angajatorii care colaborează cu elevi sau studenți, în baza unui contract individual de muncă, pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, la normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial. Acest sprijin poate fi oferit și în cazul contractelor de muncă temporară, în condițiile în care durata angajării este egală sau mai mică față de durata vacanței.

Norma întreagă pentru tinerii sub 18 ani prevede un contract individual cu o durată de muncă de 6 ore pe zi și 30 de ore pe săptămână.

Angajatorii care încheie contracte de muncă cu elevii sau studenții și doresc să beneficieze de ajutorul de la stat, trebuie să fie atenți, în momentul încheierii contractului cu tinerii, la data la care se încheie contractul.

Categoria de angajatori care nu pot beneficia de acești bani sunt aceia care au angajat elevi și studenți înainte de începerea vacanței stabilite conform legii pentru acei elevi și studenți. De asemenea, angajatorii care au beneficiat deja de sprijinul financiar pentru aceiași elevi și studenți pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul aceluiași an calendaristic nu mai pot beneficia din nou.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar de la stat, pe timpul verii, angajatorii trebuie să încheie, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor sau studenților, o convenție cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din jurisdicția lor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.