vineri, 19 iulie, 2024

Ofertă de muncă pentru tineri! Se dau 4.500 de lei în mână

Se oferă numeroase locuri de muncă pentru elevi și studenți în domenii precum retail, call center, industrie alimentară, dar și turism. Odată angajați, aceștia pot ajunge la salarii de până la 4.500 de lei în mână.

Locuri de muncă pentru tine cu salarii de 4.500 de lei în mână

În ultimele șase luni, piața muncii a înregistrat o creștere semnificativă, cu peste 40.000 de locuri. Conform agerpres. Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, 16.000 de posturi dintre acestea sunt dedicate celor fără experiență. Majoritatea dintre acestea sunt full-time, dar există și 4.000 de locuri în regim part-time, însă și aproape 500 sezoniere, pe bază de proiect.

„Deși cea mai mare parte a joburilor din această perioadă continuă să fie tot full-time, vedem și 4.000 de locuri de muncă part-time și aproape 500 sezoniere, pe bază de proiect,” afirmă Bogdan Badea.

Țările care oferă cele mai multe oportunități pentru cei fără experiență sunt: Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Irlanda, Spania și Italia. Se caută cu precădere în transport/logistică, retail, medicină, servicii, producție, industria alimentară și turism.

Din totalul locurilor de muncă pentru candidații fără experiență, 83,3% sunt în România, 11,4% sunt pentru străinătate și 5,3% sunt remote (de la distanță). În cazul job-urilor sezoniere și pe bază de proiect, majoritatea sunt din străinătate și remote: 13,2% pentru străinătate și 15,2% remote.

S-au depus, în ultima lună, 340.000 de aplicări din partea tinerilor de 18-24 de ani și aproape 22.000 de aplicări de la candidați care are sub 18 ani.

Sprijin financiar pentru firmele care angajează elevi și studenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a anunțat că statul va oferi un sprijin financiar firmelor care acceptă să colaboreze cu elevi și studenți, pe perioada estivală.

Această inițiativă are ca scop atât încurajarea angajatorilor de a colabora cu persoane tinere, proaspete venite de pe băncile școlilor și a universităților, dar și stimularea tinerilor de a se angaja în domeniul agriculturii, la noi în țară, prin cerea de muncă care va crește.

Sprijinul financiar este echivalent cu 50% din valoarea Indicatorului Social de Referință (ISF) pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Valoarea Indicatorului Social de Referință, actualizat în 2024, este de 660 de lei. Astfel, statul acordă o sumă de 330 de lei pentru fiecare student sau elev pentru care este încheiat un contract individual de muncă. Acest stimulent financiar poate fi acordat timp de maximul 60 de zile lucrătoare, într-un an calendaristic.

Cei care beneficiază de acest stimulent financiar lunar de la stat sunt angajatorii care colaborează cu elevi sau studenți, în baza unui contract individual de muncă, pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, la normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial. Acest sprijin poate fi oferit și în cazul contractelor de muncă temporară, în condițiile în care durata angajării este egală sau mai mică față de durata vacanței.

Trebuie menționat că, potrivit Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, diferența dintre acest sprijin financiar acordat de sta fermierilor și salariul care va fi plătit elevului sau studentului angajat este suportată de către angajator din resurse proprii.

Salariul mediu net național pentru maximul de 2 de experiență este de 3.500 de lei lunar. Ofertele de muncă pentru tineri sunt diverse, preferate fiind domeniile de retail, call center/BPO, servicii, IT, banking și turism. Tinerii au așteptări salariale de 4.500 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.