vineri, 12 aprilie, 2024

Se dau vouchere de 430 de lei de persoană! Măsura se aplică de astăzi, 1 aprilie

Statul oferă sprijin financiar anumitor angajați români, în încercarea de a stimula participarea la activități culturale. Astfel, se dau vouchere de 430 de lei de persoană, iar banii vor fi acordați începând cu luna aprilie, sub forma unor tichete culturale.

Se dau vouchere de 430 de lei de persoană!

Într-un demers menit să susțină sectorul cultural și să promoveze turismul intern, autoritățile române au introdus noi inițiative care vor aduce beneficii semnificative populației. Din aprilie, mai mulți cetățeni români vor putea beneficia de sprijin financiar prin intermediul tichetelor culturale, în timp ce valoarea voucherelor de vacanță a fost revizuită pentru a răspunde necesităților actuale ale angajaților. Aceste tichete culturale reprezintă o modalitate inovatoare de a încuraja angajații să participe la diverse evenimente și activități culturale din țară, facilitând explorarea și descoperirea patrimoniului cultural al României.

Voucherele pot fi utilizate pentru achiziționarea de abonamente sau bilete la o gamă variată de evenimente și activități culturale, precum spectacole teatrale, concerte și recitaluri musicale, vizite la muzee și expoziții de artă, participarea la festivaluri și târguri tematice, achiziționarea de cărți și albume musicale și bilete la filme și proiecții cinematografice.

Conform informațiilor transmise de către Ministerul Finanțelor, românii eligibili vor putea intra lunar în posesia acestor tichetele culturale pentru care a fost stabilită o valoare între 210 și 430 de lei. Principala finalitate a acestor tichete constă în stimularea participării la diverse evenimente și activități culturale din țară. Ele pot fi folosite pentru achiziționarea de bilete sau abonamente la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, expoziții, precum și pentru achiziționarea de cărți, albume muzicale sau bilete de cinema.

Această masură a fost luată în urma impactului major pe care pandemia l-a avut asupra sectorului cultural, oferind o modalitate eficientă de sprijinire a acestuia și are ca scop încurajarea participării la cât mai multe evenimente culturale. Pe lângă beneficiul acordat angajaților, Ministerul își propune astfel să sprijine instituțiile și artiștii din domeniul cultural, contribuind la revitalizarea acestui sector.

Tichete culturale și vouchere de vacanță pe suport electronic

Conform Ministerului, tichetele culturale contribuie la revitalizarea și promovarea culturii în România. Un alt beneficiu al acestei inițiative constă în actualizarea voucherelor de vacanță pentru anul 2024.

Începând cu acest an, anumiți angajați vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, comparativ cu suma anterioară de 1.450 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 8/2009. Această măsură este menținută cel puțin până în 2026 și se aplică atât angajaților din instituțiile publice, cât și celor din companiile private.

Cei care primesc vouchere de vacanță au posibilitatea de a beneficia de servicii de cazare și masă în unitățile înscrise în program. Este important de menționat că aceste vouchere sunt valabile exclusiv pe teritoriul României.

Aceste vouchere sunt utilizabile pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea, achiziționarea de pachete turistice care includ atât cazare, cât și transport, a pachetelor care oferă atât cazare, cât și masă, precum și pentru alte activități turistice și de agrement. În plus, în scopul simplificării accesului și utilizării acestora, s-a introdus posibilitatea emiterii și utilizării tichetelor culturale și a voucherelor de vacanță sub formă electronică.

Conform autorităților, această inițiativă, prin care se dau vouchere de 430 de lei de persoană, vizează optimizarea procesului de acordare și utilizare a acestor beneficii, având că rezultat creșterea accesibilității și a utilizării lor. Potrivit articolului 21 din Legea nr. 165/2018, tichetele culturale sunt bilete de valoare oferite angajaților lunar sau ocazional, cu scopul achiziționării bunurilor și serviciilor culturale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.