luni, 13 mai, 2024

Se oferă salarii atractive, asigurare privată de sănătate, tichete cadou! Ce farmacie caută angajați

Farmaciile Dona sunt în căutare de personal și oferă salarii atractive, plus beneficii precum reduceri la Therme și World Class, asigurare privată de sănătate, precum și tichete cadou. Piața forței de muncă din România este într-o continuă schimbare. Românii consumă multe medicamente, iar farmaciile sunt mereu în căutare de personal calificat.

Se oferă salarii atractive pentru farmaciști

Potrivit datelor disponibile pe platforma undelucrăm.ro, lanțul de farmacii Catena oferă, în medie, un salariu de 3.000 de lei pentru un farmacist cu normă întreagă.

Această sumă poate crește în funcție de experiența angajatului. De exemplu, pentru o farmacistă șefă, salariul poate ajunge până la 3.800 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei și un comision lunar, care de obicei este în jurul sumei de 500 de lei. La Dr. Max, un farmacist cu mai puțin de un an de experiență poate primi un salariu net lunar de 3.700 de lei, plus tichete de masă în valoare de 600 de lei pe lună. Salariile pot varia în funcție de experiența și calificările angajaților.

În prezent, în România există cel puțin șapte mari lanțuri de farmacii private, cum ar fi Dr. Max, rețeaua Plus, Bella Dona, HelpNet, Sensiblue, Catena și farmaciile Dona, în timp ce farmaciile de stat au dispărut. Farmaciile Dona recrutează în prezent personal în mai multe orașe din țară, pentru diverse poziții.

Salariile farmaciștilor variază în funcție de oraș, tipul de poziție (part-time sau full-time) și numele lanțului de farmacii. Este important de menționat că salariul nu poate fi mai mic decât salariul minim brut garantat, care, începând cu 2023, este de 3.000 de lei lunar.

De exemplu, un farmacist cu zece ani de experiență poate câștiga un salariu de 3.800 de lei pe lună la lanțul de farmacii Catena. Acesta poate beneficia și de tichete de masă în valoare de 300 de lei și un comision lunar de aproximativ 500 de lei. Un asistent-farmacist cu cel puțin trei ani de experiență poate câștiga în jur de 2.200 de lei lunar, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei.

În România, pe lângă lanțurile menționate mai sus, există și farmaciști care lucrează în clinici, spitale și laboratoare de cercetare.

Ce studii sunt necesare

Persoanele interesate să devină farmaciști trebuie să urmeze cursurile Facultății de Farmacie, care oferă programe de licență, masterat, doctorat, rezidențiat și formare profesională continuă. Facultatea oferă două specializări: Farmacie (studiile durează 5 ani) și Nutriție și Dietetică (studiile durează 3 ani). De asemenea, sunt disponibile șase programe de masterat, cu durata de 1 sau 2 ani. Absolvenții pot urma și studii doctorale imediat după absolvirea facultății.

Facultatea oferă, de asemenea, posibilitatea specializării prin rezidențiat, care permite obținerea titlului de farmacist specialist în două domenii: Farmacie clinică și Laborator farmaceutic. Absolvenții pot continua să se specializeze prin programe de studiu postuniversitar pentru a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele. Salariul unui specialist în vânzări farmaceutice variază în medie între 800 și 1.300 de euro net pe lună.

„Un specialist vânzări farma se implică în promovarea şi vânzarea produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din portofoliul unei companii către parteneri, medici şi farmacişti. Pe lângă competenţele şi abilităţile necesare unei om de vânzări, ei trebuie să deţină cunoştinţe din domeniul farmaceutic şi o foarte bună înţelegere a pieţei de medicamente, suplimente şi aparatură medicală.

Oferta pentru astfel de specialişti este una variată, cu aproape 2.400 de poziţii deschise la nivel naţional, printre cerinţele cele mai frecvente în anunţurile de angajare numărându-se abilităţile de vânzare şi negociere, orientarea spre atingerea rezultatelor şi permisul de conducere categoria B. Salariul oferit este format dintr-o parte fixă şi bonusuri lunare în funcţie de performanţele individuale, şi variază între 800 şi 1.300 euro net lunar”, a transmis Ana Vişian, marketing manager la Bestjobs.

Se oferă salarii atractive, însă printre beneficiile extrasalariale și bonusurile specifice, cel mai des întâlnite sunt bonusurile de performanță, tichetele de masă, autoturismele de serviciu și traininguri. În prezent, pe platforma BestJobs sunt disponibile 157 de posturi vacante pentru poziția de specialist în vânzări farmaceutice, dintr-un total de 35.000 de anunțuri de angajare active. Cele mai multe dintre aceste anunțuri sunt în București, Cluj, Iași, etc.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.