duminică, 3 decembrie, 2023

Teroriștii care strigă „teroriștii“ așteaptă ajutoare de la Occident! Cum a ajuns Hamas la conducere

Atacarea Israelului de către militanții Hamas a atras atenția întregii lumi asupra conflictului existent de ani buni în zona Orientului Mijlociu. Riposta israelienilor a făcut ca teroriștii să strige „teroriștii“ și aproape să tragă de urechi Occidentul pentru că nu se trimit ajutoare în Fâșia Gaza.

Adică ei au stârnit un foc ce mocnea și acum se plâng că le ia foc casa! Mai mult de atât, liderii Hamas au tupeul să ceară ajutor de la Occident, în condițiile în care ei identifică Occidentul ca pe un aliat al Israel, deci un dușman indirect.

Teroriștii care strigă „teroriștii“ așteaptă ajutoare de la „păgâni“!

Tensiunile dintre Israel și Fâșia Gaza nu există de azi de ieri, dar militanții Hamas au ținut cu tot dinadinsul să arunce totul în aer prin atacurile lansate pe 7 octombrie. Era de așteptat ca atacul lor să aibă repercusiuni, iar israelienii să se dezlănțuie asupra Fâșiei Gaza.

Ripostele israeliene au fost privite de teroriști ca niște atacuri „teroriste“. Mai mult de atât, liderii Hamas și palestinienii au acuzat Occidentul că sprijină Israelul, mai ales după vizita lui Joe Biden. Iar reacțiile lor nu s-au oprit aici. Cu un tupeu fantastic, liderii Hamas au întrebat de ce în regiune nu mai sosesc în ritmul de altădată ajutoare?!

Adică tu, care ai aruncat casa în aer te întrebi de ce a luat foc și nu mai ai unde să stai?! Ceva de genul acesta!

Liderii Hamas uită sau se fac că uită faptul că de vreo 15 ani încoace ei taie și spânzură în Fâșia Gaza iar situația în care au ajuns cele peste 2 milioane de locuitori ai zonei li se datorează în totalitate.

Nu e ca și cum ar fi lipsit de pe planetă în ultimii ani și deodată au văzut că oamenii din Fâșia Gaza nu au apă, nu au mâncare, nu au cu ce se îmbrăca, nu au mai de niciunele. Nu! Din momentul în care au pus mâna pe putere, liderii Hamas i-au dus pe palestinienii din Fâșia Gaza în situația în care sunt acum, în sărăcie și mizerie!

Și asta având în vedere că mereu au venit și vin ajutoare de la multe organizații internaționale, iar „frăția musulmană“ din Iran, Libia și chiar Arabia Saudită îi sprijină din punct de vedere financiar.

În aceste condiții, e de „noaptea minții“ să vii și să ceri ajutoare de la cei pe care de fapt îi urăști și îi acuzi că susțin „terorismul“ israelian!

Cum a ajuns Hamas la conducere

Istoric vorbind, Hamas este cel mai mare dintre grupurile islamiste palestiniene, iar denumirea reprezintă acronimul arab pentru Mișcarea de Rezistență Islamică, care a apărut în 1988, după începutul primei intifade palestiniene.

Încet, încet, mișcarea paramilitară a ajuns să aibă influență politică și să câștige alegerile, chipurile democratice, din Fâșia Gaza.

Acuzată că de fapt este o organizație teroristă de către occident, Hamas s-a impus pe scena politică din Fâșia Gaza mergând pe un mesaj dur împotriva Israelului. Ajunși la conducere, aceștia nu au știut să administreze regiunea toți banii primiți din lumea arabă și toate ajutoarele nu au ajuns la populație ci a fost folosit pentru sprijinirea mișcării teroriste.

Acum, teroriștii strigă „teroriștii“ și așteaptă ajutoare de la Occidentul pe care îl critică extrem de dur, de altfel.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.