duminică, 3 martie, 2024

Fiul lui Sile Cămătaru, liderul traficului de droguri de la Jilava! Cum transportau deținuții drogurile

Procurorii DIICOT au descoperit o rețea importantă de trafic de droguri, chiar în Penitenciarul Jilava. Fiul lui Sile Cămătaru, liderul traficului de droguri de la Jilava. Liderul grupării, Albert Balint, fiul interlopului Sile Cămătaru, era încarcerat pentru că a condus sub influența substanțelor interzise. Din spatele gratiilor, acesta ar fi reușit să obțină de la canabis, la cocaină și heroină, pe care le consuma sau le vindea mai departe.

Fiul lui Sile Cămătaru, liderul traficului de droguri de la Jilava!

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 12 percheziții în București, inclusiv într-o închisoare, pentru destructurarea unei rețele infracționale coordonate din penitenciar care se ocupa cu traficul de droguri și de persoane.

Perchezițiile au vizat constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Drogurile erau cumpărate de rudele aflate în libertate și aduse în celule de condamnații care mergeau la muncă. Închis în Penitenciarul Jilava pentru că a condus sub influența drogurilor, Albert Balint a obținut timp de un an droguri, pe care le consuma sau le vindea altor deținuți.

Fiul lui Sile Cămătaru a devenit din închisoare liderul unei rețele de trafic de droguri de risc și mare risc din care făceau parte cel puțin patru deținuți.

Condamnații reușeau să procure drogurile în zilele în care ieșeau din penitenciar ca să presteze ore de muncă fără supraveghere.

Deținuții băgau în penitenciar drogurile ascunse în părțile lor intime

Cei care introduceau drogurile în penitenciar țineau legătura cu partenera lui Balint, o tânără pe care procurorii nu au adus-o deocamdată la audieri, pentru că ar fi plecată din țară, de pe niște telefoane pe care reușeau să le ascundă de gărzi.

Partenera lui Albert Balint era cea care cumpăra drogurile și le dădea apoi deținuților. Aceștia ascundeau drogurile în părțile intime, ca să le poată introduce în penitenciar.

În luna iunie, chiar mama unui deținut i-a adus droguri acestuia la un punct de lucru din Popești Leordeni, pentru a i le preda mai departe lui Balint, spun anchetatorii.

Timp de un an, gruparea condusă de fiul lui Sile Cămătaru ar fi primit de cel puțin 19 ori cocaină, heroină și canabis în celulele de la Jilava. Cantitățile de droguri introduse în penitenciar erau mici – de fiecare dată, câte două-trei grame.

În închisoare, un gram de drog de mare risc era vândut cu 600-700 de lei. În schimbul drogurilor, unii deținuți îi dădeau țigări lui Balint sau îi plăteau produse la magazinul penitenciarului.

La audieri, un singur deținut a recunoscut că a făcut trafic de droguri. Restul fie au tăcut, fie au răspuns ironic. Suspecții sunt anchetați de DIICOT.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, 3.189 de deținuți au declarat că sunt consumatori sau foști consumatori de droguri. După o evaluare psihologică, unii participă în penitenciar la 24 de ședințe în cadrul unui program de prevenție. Acum, se anchetează faptul că fiul lui Sile Cămătaru era liderul traficului de droguri de la Jilava.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.