vineri, 14 iunie, 2024

Un nou val de mobilizare ar putea fi anunţat de preşedintele Rusiei. Asociaţia „Văduvelor soldaţilor”, cerere la adresa lui Vladimir Putin

Vladimir Putin ar putea anunţa un nou val de mobilizare, după ce Asociaţia „Văduvelor soldaţilor” i-a cerut preşedintelui Rusiei să ordone mobilizarea generală şi să închidă graniţele.

Campania de pregătire a populaţiei va demara cât de curând, potrivit unor surse, după apelul văduvelor.

Asociaţia „Văduvelor soldaţilor” îi cere lui Vladimir Putin un nou val de mobilizare

Asociaţia „Văduvelor soldaţilor” i-a cerut recent preşedintelui Vladimir Putin să ordone mobilizarea generală în ţară şi, de asemenea, să interzică bărbaţilor care au vârsta militară să părăsească Rusia. Anunţul a fost făcut marţi, 3 ianuarie 2023 de publicaţia The Moscow Times.

„Îi solicităm preşedintelui nostru Vladimir Vladimirovici Putin să permită armatei să efectueze o mobilizare pe scară largă, care să corespundă situaţiei ce s-a creat la frontierele noastre”, se afirmă în apelul aşa-numitelor „văduve”, postată pe canalul de Telegram al organizaţiei.

Autoarele apelului susţin că trebuie să li se interzică tuturor bărbaţilor cu vârsta legală de încorporare să părăsească ţara.

„Avem tot dreptul moral pentru aceasta: bărbaţii noştri au murit, apărându-i pe aceştia, dar cine ne va apăra pe noi dacă ei vor fugi”, explică Asociaţia „văduvelor”.

Văduvele soldaţilor îi cer lui Vladimir Putin să se ghideze după Iosif Vissarionovici Stalin

În ceea ce priveşte mobilizarea generală, văduvele din cadrul asociaţiei îi cer lui Vladimir Putin să se ghideze după Iosif Vissarionovici Stalin. Acesta voia doar victoria şi nu se gândea la niciun fel de cota de popularitate în sondaje.

„Stalin nu se gândea la niciun fel de cotă de popularitate în sondaje sau la nemulţumirea disidenţilor, urmărind doar victoria”, se mai arăta în apelul făcut de văduve.

În aceeaşi ordine de idei, la finalul apelului lor, autoarele subliniază că rugămintea lor va fi auzită.

„Este rugămintea noastră, decizia noastră şi cererea noastră! Şi noi credem că autorităţile ne vor auzi!”, afirmă în încheiere „văduvele”.

Important de precizat este faptul că în momentul de faţă nu există absolut nicio informaţie publica cu privire la fondatorii (fondatoarele) acestei organizaţii şi nici despre reprezentanţele sale, notează The Moscow Times. Primul mesaj postat pe canalul de Telegram al organizaţiei respective este din data de 5 decembrie 2022. În total, „Văduvele soldaţilor” au 1.800 de abonaţi.

În alte postări, autorii proiectului îşi arată apropierea de administraţia prezidenţială rusă, care oferă „asistenţă intensă” în pregătirea răspunsurilor juridice la solicitările văduvelor militarilor.

Apel direct la populaţia rusă

Şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, a menţionat recent că autorităţile ruse ar putea lua decizia de a declanşa un nou val de mobilizare la scurt timp după Anul Nou. Oficialul estimase că ar fi vorba de 5 sau 9 ianuarie 2023, conform publicaţiei citate.

Totodată, armata rusă „nu are suficiente efective” de luptă pentru a compensa „pierderile importante” suferite în Ucraina şi a forma noi unităţi militare, afirmase Kirilo Budanov.

În acest sens, publicistul independent rus Stanislav Belkovski, autoexilat în Israel după declanşarea operaţiunii militare ruse în Ucraina, a declarat marţi, 3 ianuarie 2023, faptul că tot mai multe informaţii menite să justifice şi să fundamenteze necesitatea de a întări potenţialul militar al Federaţiei Ruse apar în ultimele zile în spaţiul media.

Cel mai probabil, Kremlinul se pregăteşte să folosească o mişcare deja uzitată, „un apel direct al populaţiei” către Vladimir Putin, spune el. Belkovski afirma că tocmai pentru punerea în practică a acestei idei a fost creată aşa-numita asociaţie „Văduvele soldaţilor” de către Kremlin, conform publicaţiei ucrainene Dialog.

Vă aducem aminte că prima mobilizare parțială anunțată de Vladimir Putin a fost pe 21 septembrie 2022.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite