duminică, 21 iulie, 2024

Marele actor Mitică Popescu a murit. Ce probleme de sănătate l-au răpus – VIDEO

Doliu în România şi în lumea teatrului. Marele actor Mitică Popescu a murit ieri, 3 ianuarie 2023, la un spital din Bucureşti. Acesta avea serioase probleme cardiologice, iar în luna decembrie a anului trecut a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din București.

Important de precizat este faptul că Mitică Popescu era internat la Spitalul Elias din Capitală începând din data de 29 decembrie 2022.

Mitică Popescu a murit. Marele actor avea probleme cu inima

Noul an a venit şi cu o veste tristă. România a mai pierdut un mare nume, unul dintre cei mai iubiţi actori a trecut în nefiinţă.

Familia artistului susţinea că Mitică Popescu suferea de afecţiuni grave, iar suferinţa sa a fost una de scurtă durată. Chiar şi-n ultimele clipe din viaţă, actorul a înfruntat totul cu umor şi curaj. Personalul medical a făcut tot posibilul pentru a-l salva, însă din nefericire boala nu a putut fi învinsă.

„Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes.
Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, a transmis familia actorului.

Cine a fost Mitică Popescu

Mitică Popescu a fost şi va rămâne unul dintre cei mai îndrăgiţi actori din ţara noastră. Acesta ne-a încântat prin zecile de filme şi spectacole de teatru în care a jucat. De asemenea, vă reamintim că vreme de nu mai puţin de 24 de ani a prezentat la postul de televiziune TVR 2 una dintre cele mai iubite şi longevive emisiuni din peisajul media românesc, „D’ale lu’ Mitică“. Erau prezentat reportaje spumoase din lumea satului, prezentate printr-un fel aparte cu ironie fină şi haz de necaz.

Actorul Mitică Popescu nu a spus niciodată despre el că este o vedetă sau un artist, ci menţiona că este doar un simplu actor care şi-a venerat meseria până în ultima clipă din viaţa sa.

„Cea mai mare realizare este că încă sunt în viaţă“, mărturisea actorul într-un interviu. Acesta tot atunci a mai discutat despre problemele obişnuite ale vârstei şi povara singurătăţii.

Mitică Popescu a avut o mare prietenie cu actorul Ștefan Iordache, iar dragostea vieții sale a fost actrița Leopoldina Bălănuță, cu care a fost căsătorit timp de mai bine de două decenii. Artistul susţinea că singurul avantaj a fost ca ambii aveau aceeaşi meserie, însă le-a lipsit enorm de mult timpul petrecut împreună.

„A fost un avantaj faptul că eram amândoi actori, pentru că nu depindeam unul de altul. Eram însă foarte ocupaţi şi ne-a lipsit timpul… Poate din cauza asta nici n-am avut prea mulţi prieteni. Ne eram de ajuns unul celuilalt. La înmormântarea ei au venit şi Ion Iliescu, şi Emil Constantinescu. Le-am zis atunci: A murit intelectualul familiei. Dragostea durează un an, doi, trei, însă focul se mai stinge. Cred că ecuaţia perfectă înseamnă să fii foarte bun prieten cu omul de lângă tine. Eu şi Poldi am stat împreună 25 de ani. Mai era loc… „, spunea marele actor.

Spectacolele memorabile ale lui Mitică Popescu

Mitică Popescu s-a născut la data de 2 decembrie 1936, la Bucureşti. În anul 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat la Timişoara şi Piatra Neamţ. La Teatrul Mic din Bucureşti a ajuns în 1973. Un an mai târziu a jucat în spectacolul ”Matca”, de Marin Sorescu, în care a interpretat rolul logodnicului, alături de regretata actriţă Leopoldina Bălănuţă, care i-a fost soţie din 1977. A rămas fidel acestui teatru, unde a jucat până în 2010, potrivit Agerpres. Cea mai mare parte a carierei, actorul Mitică Popescu a jucat pe scena Teatrului Mic.

A realizat roluri de excepţie în piesele ”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu).

Alte spectacole memorabile sunt ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite