luni, 4 decembrie, 2023

Vasile Dîncu îl desființează pe Florin Talpan! Conducerea Steaua ar fi trasă în jos de faptul că „trebuie să se supună”

Fostul ministru al apărării, Vasile Dîncu, îl desființează pe Florin Talpan, la pachet cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, în contextul acordului primit de FCSB de a juca pe arena din Ghencea cu CFR Cluj, pe 6 august. Sociologul PSD s-a dezlănțuit și spune că îl consideră vinovat pe Florin Talpan de “belelele” care s-au abătut asupra clubului de fotbal.

Vasile Dîncu îl desființează pe Florin Talpan

Fostul oficial MApN susține că Stealei îi este imposibil să promoveze în Liga 1, fiind un club departamental, și îl acuză pe Talpan că vrea să „manevreze” CSA Steaua. Potrivit acestuia, nici militarii nu sunt încântați ca echipa „roș-albastră” să promoveze în SuperLiga.

„Nu mi se pare normal să avem echipe care să nu au posibilitatea de a atinge maximum de performanţă, nu mi se pare normal să nu poată să promoveze clubul Steaua. Dar aici este de vină şi clubul Steaua, pentru că nu a făcut nimic pentru a îndeplini condiţiile de promovare”, a declarat Vasile Dîncu.

Dîncu e de părere că Talpan este, înainte de toate, interest de capital de imagine. Acesta dă de pământ cu juristul, acuzândul că i-a convenit ca CSA Steaua București să rămână la nivelul actual, deoarece e mai ușor de manevrat. Conducerea Stelei, recunoaște acesta, nu este una slaba, însă este trasă în jos de faptul că trebuie să se supună “Ministerului şi conducerilor succesive care au venit”.

„În aceste condiţii, nu a avut prea multă autonomie în decizie. Eu le-am oferit mai multe condiţii, dar nu au vrut să mai beneficieze de ele. În general, militarii nu erau de acord ca echipa Steaua să promoveze. N-am înţeles niciodată prea bine de ce”, a precizat fostul ministru al Apărării.

Derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj va avea loc pe stadionul din Ghencea în ziua de duminică, 6 august 2023, la 21:30.

„Interdicția” impusă de CSA echipelor care vor să joace contra cost pe Ghencea a stârnit un val de indignare printre public, în ultimele săptămâni. Inclusiv premierul Marcel Ciolacu i-a pus la punct pe oficialii clubului Armatei.

Adi Popa a vrobit despre cum poate evolua FCSB

Telenovela FCSB în Ghencea nu a scăpat atenției lui Adi Popa, fostul mijlocaș al lui Gigi Becali. Potrivit acestuia, FCSB, formație patronată de Gigi Becali, își poate îndeplini scopul printr-o singură modalitate.

FCSB își dorește să revină în Ghencea, după o pauză de 8 ani. Gigi Becali le-a garantat susținerea, pentru ca echipa să poată primi acordul din partea celor de la CSA Steaua.

Adi Popa, a jucat atât în echipa FCSB cât și CSA Steaua, și a ținut să-și exprime opinia în contextul acestui conflict. „Motoreta” crede că „Militarii” nu îi vor putea refuza la nesfârșit pe rivalii din Divizia A, și este sigur că, la un moment dat, vor reveni în „Templul fotbalului românesc”.

Popa consideră clauzele impuse în contract de CSA Steaua perfect normale, însă trebuie să treacă de aprobarea vicecampioanei pentru a fi obținut acordul. Acesta este întocmai motivul discordiei dintre cele două părți.

„Probabil (n.r. FCSB va putea să joace în Ghencea). Dacă se vor respecta condiţiile contractuale, cu siguranţă. Nu poţi să blochezi la nesfârşit. Trebuie să se respecte acel contract. Cred că doar din cauza aceasta nu s-a jucat, nu că au fost alte chestii la mijloc. Acele clauze, care, mi se par absolut de bun simţ şi normale. Nu mă interesează ce ar însemna FCSB în Ghencea”, a declarat mijlocașul care a ales recent să joace pentru Concordia Chiajna.

Gigi Becali spune că lui Marcel Ciolacu i se datorează faptul că meciul FCSB – CFR Cluj din etapa a patra se va ține în Ghencea. Acesta a reacționat prompt la cele afirmate de Florin Talpan.

„Părerea mea, din moment ce prim-ministrul a pronunțat data de 6 și că jucăm cu Clujul… Eu cred că acum, după ce s-au discutat toate, a trimis și Corpul de Control, s-a scris și în presă foarte mult, și-au dat și ei seama că au greșit. Sau poate, e posibil asta, nu au vrut să fie FCSB – Dinamo, vă las cu orice echipă, dar nu cu Dinamo, știi? Cu Dinamo se umplea. Și cu CFR-ul o să umplem, și cu danezii (n.r. cu Nordsjaelland în turul 3 preliminar din Conference League, în cazul în care FCSB va ajunge acolo) o să umplem. Cu CFR nu putem (n.r. pe Arena Națională), dar după ne ducem acolo, ne vedem de treaba noastră”, a declarat Becali.

Vasile Dîncu îl desființează pe Florin Talpan, aducându-i acuzații dure.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite