sâmbătă, 20 iulie, 2024

Vestea zilei despre Leonard Doroftei! Câți bani primește de la statul român fostul sportiv

Leonard Doroftei a fost unul dintre cei mai cunoscuți pugiliști români din istorie. Acum, acesta este plecat în Canada. A făcut acest pas decisiv, pentru că nu a fost mulțumit de felul în care era tratat de autoritățile de la noi. Acum, s-a aflat câți bani îi dă lui Leonard Doroftei statul român pentru performanțele sale sportive.

Câți bani primește de la statul român fostul sportiv

Leonard Doroftei a avut o carieră impresionantă în ring și este cunoscut pentru abilitățile sale de luptător, viziunea strategică și dedicarea față de sportul său. Momentul cel mai important al carierei sale a fost când a câștigat titlul mondial la categoria ușoară (WBA) în 2003. A devenit cunoscut pentru stilul său de luptă disciplinat și determinat.

Pe lângă cariera sa sportivă, Leonard Doroftei s-a implicat și în diverse proiecte, inclusiv în calitate de antrenor și manager în lumea boxului. A rămas un nume respectat în cadrul comunității sportive din România. El  a devenit o figură importantă în promovarea și dezvoltarea boxului în țară.

Întors în Canada, Leonard Doroftei se concentrează pe pasiunea sa principală – boxul. Deși nu mai urcă în ring, acum se dedică antrenării viitorilor campioni. Este antrenor într-o sală de renume din Montreal. Susține că salariul său îi permite să trăiască decent.

În plus față de venitul obținut din activitatea sa de antrenor, Leonard Doroftei primește lunar o sumă de bani din România. Conform Agenției Naționale pentru Sport, acesta încasează o rentă viageră în valoare de 9.232 de lei lunar. Banii reprezintă o recompensă pentru performanțele sale remarcabile în domeniul boxului pe parcursul carierei sale.

A avut restaurant deschis în Ploiești

Fostul sportiv și-a încercat norocul în afaceri, având deschis în orașul său natal, Ploiești, un restaurant. În 2002, după ce a câștigat titlul WBA la categoria semiușoară, Doroftei a fost privit cu mândrie. După retragerea sa din activitatea sportivă, el s-a întors în România, în orașul său natal. Înainte de a face acest lucru, stătuse mult timp în Canada, unde era implicat în clubul Interbox.

Leonoard Doroftei a deschis un restaurant de succes în centrul orașului, atrăgând atenția nu doar prin renumele său, ci și prin calitatea serviciilor oferite. Cu toate acestea, în 2017, Primăria Ploiești a decis să retragă autorizația de funcționare a restaurantului. Motivul invocat a fost riscul seismic al clădirii în care se afla localul. Leonard Doroftei a acuzat însă autoritățile locale că au luat această decizie ca urmare a unor alte motive. El a apreciat decizia ca fiind, mai degrabă, o manevră administrativă decât o problemă seismică reală.

Sportivul a acuzat că se știa din 1996 că acea clădire avea risc seismic. Cu toate acestea, spațiul i-a fost dat în folosință 2005. În 2017 a fost, însă, evacuat.

Fostul boxer a luptat din răsputeri împotriva deciziei autorităților locale. Cu toate acestea, a constatat că loviturile acestora sunt mai distrugătoare decât ale oricărui adversar din ring. A fost nevoit să-și mute barul într-un spațiu de la stadionul ”Ilie Oană”. Profitul a suferit o scădere drastică. În plus, nu a reușit să-și recupereze investiția inițială – sute de mii de euro – în pub-ul de la prima locație.

Acum, s-a aflat câți bani îi dă lui Leonard Doroftei statul român pentru performanțele sale sportive.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.