duminică, 21 iulie, 2024

Vouchere de 300 de lei pentru români! Cine le-ar putea primi de 1 iunie

Vouchere de 300 de lei pentru români! Salariații din România, care au copii, ar putea să primească tichete de 300 de lei cu ocazia zilei de 1 Iunie, de Ziua Copilului. Suma poate fi primită și sub formă de bani, iar acestea sunt venituri neimpozabile în cazul în care valoarea acestora nu depășește suma de 300 de lei per angajat.

Vouchere de 300 de lei pentru români! Cine le poate primi

Angajații din România pot primi astfel de tichete cu diverse ocazii, iar una dintre acestea este 1 iunie, Ziua Copilului, atunci când salariații cu copii pot primi suma de 300 de lei.

Vouchere sau bani în natură se pot oferi angajaților în următoarele cazuri:

  • cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.
  • cadouri oferite femeilor cu ocazia zilei de 8 martie.
  • cadouri oferite angajaților pentru copiii minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Cadrul legislativ pentru oferirea acestor vouchere este posibil datorită pevederilor art. 142 lit. b) din Codul fiscal în care se arată că aceste cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de munca în suma de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale.

Pentru a putea fi oferite aceste cadouri, ele trebuie să fie menționate în contractul de muncă ori în regulamentul intern. Începând din anul 2022, firmele pot oferi aceste cadouri angajaților pentru fiecare copil în parte, în limita a 300 de lei.

Vouchere pentru creșterea natalității și ajutorarea bunicilor

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a declarat că a pregătit un pachet de măsuri legislative pentru creșterea natalității.

„Cu ajutorul voucherului în valoare de 2.500 de lei, tinerele însărcinate vor putea beneficia de tratamente şi consultaţii pe timpul sarcinii. De asemenea, familiile cu copii mici şi venituri reduse, dar care nu au prins locuri la creşele şi grădiniţele de stat, vor putea beneficia de un sprijin în valoare de 1.500 de lei pentru a plăti aceste servicii. Consider cu tărie că orice femeie trebuie să poată decide pentru sine, pe deplin informată cu privire la sănătatea sa, în ce priveşte subiectul delicat al avortului. Îmi menţin opinia şi voi sprijini orice demers prin femeilor vor avea acces la astfel de servicii de sănătate“, a precizat Gabriela Firea.

De asemenea, bunicii sau de rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate vor putea primi 480 de lei de la stat în fiecare lună. În prezent, aproape 70 de mii de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre aceștia, peste 10 mii au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar aproape 8 mii de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

În cazul în care proiectul de lege va fi votat și ulterior promulgat, de ajutorul în sumă de 480 de lei vor beneficia persoanele care își asumă întreținerea copilului, în perioada în care părintele sau părinții sunt plecați la muncă, în străinătate, printr-o hotărâre judecătorească.

Acum, 1 de iunie, se pot acorda de către angajatori vouchere de 300 de lei pentru românii care au copii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite