vineri, 1 martie, 2024

Americanii vin să își facă baze în România pentru că nimeni nu-i întreabă nimic! Noi suntem proștii Europei!

Americanii fac baze NATO în România deoarece noi îi primim cu brațele deschise și nu ne uităm că ei de fapt caută locuri unde să fie spațiul aerian mai deschis și să nu-i ia nimeni la întrebări în legătură cu aspectele ecologice și legislative. Unde mai pui că românii le pun pe tavă terenuri de testare, lucru greu de găsit în altă țară din NATO.

Americanii vin să își facă baze în România pentru că nimeni nu-i întreabă nimic!

În plin scandal internațional cauzat de conflictul dintre Israel și palestinienii din Fâșia Gaza, o informație importantă nu a fost băgată în seamă aproape de nimeni. Sau bine spus care sunt de fapt substraturile „bunăvoinței“ de care dau dovadă americanii atunci când vine vorba despre baze militare în România și aruncă cu banii de zici că sunt niște interlopi la nuntă.

Revenind, România a inaugurat un nou centru de pregătire a piloților F-16 care deservește aliații NATO. Trebuie spus faptul că această inaugurare a centrului de instruire de la Fetești vine după ce, în urmă cu două luni, a fost finalizat o parte dintr-un alt proiect, care a costat vreo 100 de milioane de dolari al US Air Force la Câmpia Turzii. Acolo s-au creat noi facilități de operațiuni ale escadrilei, un hangar masiv de 14.000 de metri pătrați și o nouă platformă de parcare.

Unde mai pui că americanii vor să mai bage vreo 220 de milioane de dolari pentru construcția și modernizarea Bazei Aeriene de la Mihail Kogălniceanu și crearea unei baze de antrenament în apropierea orașului Cincu, în centrul României. În plus, Pentagonul are un sistem de apărare antirachetă Aegis Ashore la Baza militară de la Deveselu.

Uitându-ne pe o hartă a bazelor deja create și a celor care urmează a fi finanțate din banii Pentagonului, putem vedea cu ușurință că acestea acoperă cam tot teritoriul României.

Fac ce vor mușchii lor!

„Și ce, nu e bine, că suntem apărați?“, vor spune mulți habarnaști. Nu! Pentru că sub pretextul, vezi dragă doamne, că vin în România să ne apere pe noi și alte țări din Europa de Est, scopul acestora este de a avea un spațiu aerian mai deschis și mai puțin restricționat din punct de vedere ecologic și legislativ, precum și terenuri de testare.

Multe țări din Europa de Vest s-au cam prins că aceste baze militare create de NATO, adică de americani, vin cu o groază de probleme care afectează mediul și oamenii din jur. Vorbim despre poluare fonică, atmosferică și chimică. Avioanele de luptă sunt foarte zgomotoase, iar antrenamentele militare se pot solda și cu unele accidente, care nu fac altceva decât să pună în pericol localitățile din zonă. Nu mai spun de unele probleme legislative care au fost create în aceste țări.

Dar la noi, se poate! E bine! NATO și SUA pot să vină liniștite și să deschidă câte baze vor, că doar noi suntem proștii Europei!

Pe lângă aceste probleme nu trebuie desconsiderat aspectul geo-politic. Adică să aduci la Fetești piloți ucraineni acre să se antreneze, cu siguranță nu va fi privit cu ochi bun ide către oamenii lui Vladimir Putin. Tocmai de aceea, americanii vin să își facă baze în România pentru că nimeni nu-i întreabă nimic!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.