duminică, 3 martie, 2024

Angajații din România au săptămâna de lucru de patru zile. Ce companii au implementat noul program

Angajaţii unei companii din România se pot bucura de săptămână de lucru de patru zile şi un program de 9 sau 10 ore pe zi. ING Hubs România a decis să implementeze legea începând cu luna ianuarie a noului an.

Instituţia bancară a lansat un program pilot în urmă cu doar şase luni, iar reacţia oamenilor a fost una bună.

Săptămâna de lucru de patru zile la compania ING Hubs România

Visul angajaţilor de la compania ING Hubs România s-a îndeplinit. Salariaţii beneficiază de un program de lucru redus, fiind adoptată săptămână de lucru de patru zile.

Angajaţii acestei instituţii bancare au optat pentru această modificare, după ce timp de şase luni au fost implicaţi într-un program pilot. Compania a avut intenţia de a testa reacţia angajaţilor şi de a monitoriza efectele care au fost generate de reudcerea programului de muncă. Oamenii şi-au transmis punctul de vedere, iar moralul şi productivitatea lor au fost intens schimbare, într-o manieră pozitivă.

Astfel, potrivit noilor modificări, cei ce lucrează la compania ING pot opta pentru trecerea de la săptămâna de lucru cu cinci zile, a câte 8 ore de muncă pe zi, la cea de 4 zile de lucru, cu 10 ore lucrate zilnic. Mai mult decât atât, în această companie se poate lucra hibrid, angajaţii având posibilitatea de a îmbina lucrul de acasă cu cel de la birou, dacă îşi doresc asta.

„Flexibilitatea reprezintă un principiu important în modul de lucru ING Hubs și una dintre valorile noastre de bază. Opțiunea de a trece la un format cu 4 zile de lucru pe săptămână, cât și modul de lucru hibrid sunt în linie cu filosofia noastră. Decizia de a putea trece la 4 zile de lucru pe săptămână a fost foarte bine primită de colegii noștri și sperăm că va aduce un plus de confort și flexibilitate”, a declarat Marian Ion, CEO ING Hubs România.

În altă ordine de idei, domeniul bancar concurează cu cel IT în ceea ce privește multitudinea de beneficii acordate salariaților.

Ce zile libere legale mai au angajaţii din sistemul bancar

Pe lângă faptul că angajaţii instituţiilor bancare vor avea un weekend prelungit, redam în cele ce urmează zilele libere legale în care băncile nu îşi desfăşoară activitatea.

1 ianuarie / duminică – 2 ianuarie / luni – Anul Nou
24 ianuarie / marți – Ziua Unirii Principatelor Române
14 aprilie – Vinerea Mare la ortodocși / 7 aprilie – Vinerea Mare la catolici
16 aprilie / duminică – 17 aprilie / luni – Paștele ortodox // 9 aprilie / duminică și 10 aprilie / luni – Paștele catolic
1 mai / luni – Ziua Muncii
1 iunie / joi – Ziua Copilului
4 iunie / duminică – Rusalii, 5 iunie / luni – A doua zi de Rusalii
15 august / marți – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie / joi – Sfântul Andrei
1 decembrie / vineri – Ziua Națională a României
25 decembrie / luni – 26 decembrie / marți – Crăciunul

Vă aducem aminte că pe lângă săptămâna de lucru de patru zile, angajații mai pot beneficia de un nou liber. Guvernanții au în vedere ca ziua de naștere să fie considerată o zi liberă legală. Proiectul de lege a fost depus de 19 senatori ai Partidului Național Liberal (PNL) și încă unul de la Partidul Social Democrat (PSD). Proiectul completează articolul 139 din Legea cu nr. 53/ 2003 din Codul Muncii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite