sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Antibiotic pentru durerea în gât. Remedii care pot ameliora deranjul

Probabil că fiecare dintre noi s-a confruntat de mai multe ori în viață cu o răceală și a fost nevoit să administreze antibiotic pentru durerea în gât. Acest lucru este cel mai adesea cauzat de o infecție acută cu un virus respirator, adică o răceală obișnuită. Un episod de durere acută în gât este cel mai adesea asociat cu o infecție virală sau bacteriană, dar pot exista și alte cauze.

De cele mai multe ori, durerea în gât apare din cauza unor tulburări ale tractului respirator superior. Printre acestea se numără congestia post-nasală, mucus care curge din nazofaringe în gât, poate provoca disconfort la nivelul gâtului. Durerea în gât poate să nu fie cauzată de o problemă de sănătate, ci, de exemplu, de aerul excesiv de uscat din interior.

Antibiotic pentru durerea în gât. Cum tratez un astfel de disconfort

Dacă este vorba de o durere de gât streptococică, difterie sau mononucleoză, medicul va prescrie un tratament specific. Dacă durerea în gât este asociată cu o infecție virală respiratorie acută comună, tratamentul poate fi doar simptomatic. Astfel, medicul va prescrie gargarisme, spray-uri și pastile, care nu fac decât să amelioreze durerea.

În trecut, tratamentul infecțiilor respiratorii acute consta în clătirea gâtului cu antiseptice, cum ar fi furacilina. Abordarea de astăzi recomandă mijloace mai puțin agresive, soluția salină la temperatura camerei este cea mai bună. De asemenea, multe persoane care nu reușesc să se trateze apelează la spray-uri și pastile.

În cazul durerilor de gât severe, acestea pot oferi ușurare, deoarece conțin adesea o componentă anestezică. Cu toate acestea, există câteva aspecte importante de care trebuie să țineți cont. Cea mai mare parte a medicamentului, mai ales când vine vorba de spray-uri, nu ajunge la mucoasa gâtului, ci coboară direct în esofag și în tractul gastrointestinal. Așa că merită să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare a medicamentului pentru contraindicații.

Cum să folosești un spray pentru ameliorarea uscăciunii din gât?

Dacă este vorba de o simplă infecție virală, spray-urile antiseptice trebuie utilizate cu prudență. Acestea pot perturba microflora bucală, facilitând „înțepenirea” unei infecții bacteriene secundare. Este important să fie clar cum se utilizează medicamentul. În general, spray-urile pentru gât nu pot fi folosite mai mult de 3-4 ori pe zi, nu trebuie folosite în mod necontrolat, de exemplu, ori de câte ori un copil se plânge de durere.

De asemenea, este util să beți multă apă caldă, mai ales dacă există o creștere a temperaturii corpului. Acest lucru ajută la ameliorarea durerilor de gât și, de asemenea, ajută la eliminarea intoxicației. Dacă temperatura nu scade ar trebui să utilizați antibiotice pentru ameliorarea deranjului.

Dacă durerea în gât este asociată cu angina pectorală, băutura caldă poate crește durerea, așa că se recomandă băutura rece și chiar înghețata în timpul acestei boli.

Pe lângă antibiotic pentru durerea în gât, se recomandă gargara în gât de 4 ori pe zi, de preferință după masă. Printre cele mai bune, spray-uri pentru gât cu proprietăți analgezice, antimicrobiene și antiinflamatorii se numără Orasept, Bioparox, Cameton, Tantum Verde, Strepsils, Hexoral. Se irigă gâtul de 3 ori pe zi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite