joi, 23 mai, 2024

Apă tonică beneficii. Cantitatea de zahăr conținută în aceasta

Apa tonică nu are prea multe beneficii, fiind o băutură carbogazoasă. Gustul său este oarecum amar din cauza adaosului de chinină. Acesta din urmă îl face să strălucească atunci când este expus la lumina ultravioletă. De regulă, tonicul conține lămâie și mult zahăr pentru a aromatiza băutura. De asemenea, poate conține cofeină. Tonicul este utilizat pe scară largă pentru a face cocktailuri cu gin și tonic sau vodcă.

Apa tonică a fost inventată la începutul secolului al XIX-lea în Anglia. Este o băutură bazată pe proprietățile chininei. Acesta din urmă este un compus chimic care se găsește în scoarța arborelui cinchona. Arborele, care crește în pădurile tropicale din America de Sud. La începutul secolului al XVII-lea, chinina a fost transportată în Europa. A devenit apoi un remediu pentru malarie. În plus, ocupația britanică a Indiei a fost ajutată de chinină. Planta a ajutat la menținerea sănătății ofițerilor britanici în timpul unei epidemii de malarie.

Apa tonică beneficii. De ce specialiștii nu recomandă consumul acesteia?

Principala utilitate a tonicului, pentru care a fost apreciat cândva de europeni, a fost eficiența băuturii în tratarea malariei. Acest lucru se datorează conținutului ridicat al unui alcaloid din scoarța arborelui de cinquefoil, care are proprietăți analgezice, de scădere a febrei și, de asemenea, de combatere a plasmodiilor malariei.

Însă, astăzi, această băutură nu este considerată un sănătoasă. Aceasta are o mulțime de zahăr adăugat, așa că nu oferă prea multe beneficii, la fel ca și polenul crud. De fapt, cantitatea mică de chinină prezentă în apa tonică nu este suficientă pentru a vindeca bolile. Publicația Harvard Health insistă chiar că „Apa tonică nu conține mai mult de 83 mg de chinină la litru, un consum mult mai mic decât doza terapeutică de 500 până la 1.000 mg de chinină din pastile. ”

Cu toate acestea, apa tonică este o băutură bogată în calorii și zahăr. Acesta este adesea fabricată din sirop de porumb bogat în fructoză sau aspartam, precum și din îndulcitori artificiali. Tonic este o băutură dietetică cunoscută sub numele de „apă tonică dietetică”.

Ce afecțiuni poate provoca consumul excesiv al acestei băuturi? Cu ce aceasta poate fi înlocuită

Pe de altă parte, dacă este consumată în cantități mari, poate contribui la creșterea în greutate și la dezechilibrele de zahăr din sânge. Probleme similare provoacă și consumul excesiv de kaki. Este și cazul când băutura este amestecată cu alcool, suc sau alte ingrediente dulci. Zahărul este periculos pentru sănătate și cauzează o serie de probleme, printre care obezitatea, diabetul de tip 2, riscuri de insuficiență cardiacă și probleme gastrointestinale.

Din păcate, singurul beneficiu al unei ape tonice este acela de a potoli setea. O porție de băutură conține 30 de grame de zahăr, în timp ce Asociația Americană a Inimii recomandă să se limiteze la o cantitate zilnică de 25 de grame de zahăr adăugat. Menținerea echilibrului hidric al corpului cu sucuri zaharoase este o idee proastă, spun specialiștii. Iar savurarea unui tonic ar trebui să fie cu moderație. Această băutură nu conține omega.

După cum puteți vedea, o apă tonică nu are multe beneficii. De asemenea, această băutură are o mulțime de efecte negative. Bineînțeles, poate fi savurată cu moderație. Dar apa carbogazificată fără zahăr este totuși o opțiune mai sănătoasă și mai benefică din punct de vedere metabolic. De asemenea, uleiul de șofrănel conține multe beneficii.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite