joi, 18 aprilie, 2024

Băi pentru răceală la ovare. Cum să efectuezi procedura pentru a grăbi recuperarea?

Băile pentru răceală la ovare pot fi generale sau locale. Utilizarea profilactică și terapeutică a băilor la domiciliu este astăzi destul de fezabilă. Pentru eficiența acestora este necesar să se respecte cu atenție toate recomandările medicale privind condițiile de îmbăiere, concentrația de substanțe, temperatura apei și durata procedurilor.

Durata totală a băilor este limitată la 10-15 minute la orice temperatură. Cursul constă în 12-15 băi, o dată la două zile. Băile de conifere sunt cele mai potrivite pentru a trata răceala la ovare la domiciliu. În apă proaspătă încălzită la 35-36°, se adaugă extractul de conifere sub formă de lichid, pastile sau pulbere. Băile de conifere sunt deosebit de eficiente pentru nevroze cu iritabilitate crescută, hipertensiune arterială și răceală în zona intimă la femei.

Băi pentru răceală la ovare. Cum să folosești sarea pentru a pregăti un leac eficient

Pentru prepararea băilor de sare în apă dulce, în 100-150 litri de apă se adaugă 2-3 kg de sare de masă. Poate fi folosită atât sarea de lac, cât și cea de mare. Tehnica de utilizare a acestora este aceeași cu cea a băilor proaspete. Băile de sare sunt utile în bolile cronice ale articulațiilor, ale nervilor periferici spondiloză, gută, obezitate și răceală la ovare.

Eficacitatea băii de sare poate fi sporită prin adăugarea unui extract de conifere. Astfel de băi se numesc băi de pin și de sare. Acestea au cele mai versatile efecte. Băile de sare se aplică după aceleași metode descrise mai sus.

Băile cu amidon se folosesc în cazul bolilor neinfecțioase și al unor boli generale însoțite de mâncărimi. Pentru a le pregăti, se iau 100 g, pentru un copil, și 500-800 g, pentru un adult, de amidon, care se diluează în prealabil într-o cantitate mică de apă rece și se toarnă în baia de 200 de litri. Băile se fac zilnic sau o dată la două zile. Un astfel de remediu este eficient atunci când pacienta suferă de o răceală la ovare.

Cum să pregătești o baie de șezut? În ce moment al zilei aceasta trebuie făcută?

În cazul băilor în șezut, apa acoperă partea inferioară a abdomenului și treimea superioară a coapselor. Băile calde se efectuează timp de 20-30 de minute. Acestea sunt eficiente în procesele inflamatorii cronice ale organelor genitale feminine, hemoroizi, inflamația cronică a prostatei sau răceală la ovare.

Băile de șezut sunt interzise în procesele inflamatorii acute, sarcină, tendință la sângerări uterine abundente. Un leac bătrânesc eficient pentru această problemă constă în diferitele tratamente cu căldură și frig. Acestea includ aplicarea unei sticle de apă caldă, parafină, ozekerit și nisip încălzit.

De asemenea, pentru băile de șezut sunt eficiente plantele medicinale precum mușețelul, dar și uleiurile esențiale. În cazul unor probleme de sănătate a femeilor, înainte de a face o baie cu un aditiv, consultați medicul. Nu orice plantă sau ulei esențial poate avea un efect pozitiv asupra organismului dumneavoastră.

Este bine să știi că atunci când vrei să faci băi pentru răceală la ovare trebuie să ții cont de faptul că cu cât mai mult timp stați într-o baie caldă, cu atât mai mult corpul dumneavoastră pierde din stratul protector.  După ce ați făcut această procedură nu mergeți afară. Lăsați corpul să se obișnuiască cu temperatura camerei, după care puteți să ieșiți afară. Cel mai indicat este să efectuați această procedură înainte de somn.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite