vineri, 19 iulie, 2024

Biletele de avion sunt din ce în ce mai scumpe. Românii declară că vor începe să călătorească cu avionul din ce în ce mai puțin.

În ultimul timp biletele de avion s-au scumpit atât de mult încât până și autoritățile s-au sesizat. Este vorba despre Consiliul Concurenței care deja analizează prețul tichetelor de zbor.

TAROM a renunțat la mai multe curse

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat că va analiza modul în care sunt calculate prețurile biletelor de avion. Această decizie vine după ce în ultimul an biletele au înregistrat o scumpire de 20%, dar și pentru că pe piață au avut loc mai multe schimbări.

De exemplu, TAROM a renunțat la mai multe curse, iar o companie aeriană a ieșit de pe piață anul trecut. Consiliul Concurenței va verifica cererea și oferta de pe piață și, de asemenea, va căuta să vadă dacă există disfuncționalități.

Dacă va găsi probleme va aplica sancțiuni. În plus, din cauza scumpirilor, mai mulți călători se gândesc de două ori înainte să planifice o vacanță.

Cât costă un bilet de avion în 2024

Acum că vine vara cu toții căutăm destinații cât mai atractive și mai nou , instagramabile. Puțini însă știu că prețul biletelor de avion se scumpește în sezonul mai-iulie și încep să scadă de prin septembrie. Astfel, în această perioadă prețul unui bilet pornește de la 45 de euro de persoană către destinații precum Grecia, Italia sau Spania iar cu 200 de euro putem călători în Amsterdam sau Paris.

Dacă plănuiți să zburați către Atena, Belgrad sau Sofia în perioada iulie-august, unul dintre operatorii aerieni are prețuri care încep de la 300 de euro dus-întors şi bagaj de mană de 8 kg. Iar dacă vă tentează Budapesta, Praga sau Roma, biletele de avion pornesc de la 400 de euro, cu toate taxele incluse.

Pentru cursele interne, însă, prețurile rămân ridicate. Dacă pe un bilet pentru cursa București-Viena, de exemplu, plătim 60 de euro, pe un zbor Bucureşti-Timişoara dăm 110 euro, iar cursa Bucureşti – Iaşi ajunge la 140 de euro per bilet de avion.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.