luni, 24 iunie, 2024

Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a declarat ieri în cadrul unei conferințe susținute la Iași că de la 1 iulie salariul minim pe economie în România va fi mărit.

Cât va fi salariul minim de la 1 iulie

Aceasta a afirmat că în urma discuţiilor purtate în cadrul Consiliului Naţional Tripartit s-a negociat ca de la 1 iulie salariul minim pe economie să fie de 3.700 de lei. Ea a precizat că în ceea ce priveşte salariul minim brut garantat în plată, trebuie respectată directivă europeană.

„Salariul minim pe economie se stabileşte prin negocieri în interiorul Consiliului Naţional Tripartit, acolo unde avem împreună reprezentanţii sindicatelor, reprezentanţii patronatelor şi reprezentanţii Executivului. Salariul minim pe economie, de la 1 iulie, este de 3.700 lei. În ceea ce priveşte salariul minim brut garantat în plată, avem directivă europeană. În ceea ce priveşte legea salarizării, avem jalonul 420 din PNRR. Absolut toate familiile ocupaţionale – şi aici, fie că vorbim de reprezentanţii sindicatelor, fie că discutăm despre angajatori – absolut toţi au fost consultaţi, astfel încât să cunoaştem specificul fiecărei familii ocupaţionale, specificul fiecărei funcţii, iar noua lege a salarizării să-şi îndeplinească obiectivul esenţial de a aduce echitate în sectorul public de salarizare”, a declarat presei Ministrul.

Câți români au salariul minim pe economie

Peste 1,5 milioane de angajaţi români sunt plătiţi în acest moment cu minimum pe economie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.