vineri, 12 aprilie, 2024

Cardurile sociale vor fi alimentate până de Paște! Când se dau pachete cu alimente

Se apropie Sărbătorile Pascale pentru catolici, iar guvernanții au luat decizia au schimbat calendarul pentru alimentarea cardurilor sociale şi virează banii mai devreme. Astfel, cardurile sociale vor fi alimentate până de Paște.

În mod normal, ajutorul trebuia acordat în luna aprilie, aşa cum era prevăzut iniţial.

Cardurile sociale vor fi alimentate până de Paște!

Săptămâna aceasta, beneficiarii cardurilor sociale de la stat acordate prin Programul „Sprijin pentru România” vor primi o nouă tranşă de bani pentru alimente şi mese calde. Decizia de a se vira banii mai devreme a fost luată deoarece la finele acestei săptămâni este Paştele la catolici.

În mod normal, cardurile sociale sunt alimentate o dată la două luni, la finele celei de-a doua luni.

Anul trecut, banii pentru alimente au intrat pe card între data de 10 și 15 a fiecărei luni. Anul acesta vor intra în martie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Așadar, cardurile sociale vor fi încărcate cu o lună în avans, ultima tranşă fiind acordată în februarie.

„Banii din această tranșă vor fi să virați mai devreme. Până la sfârşitul săptămânii, se alimentează tot ce am mai primit, inclusiv restanţe de la Poştă. Acum închidem toate plăţile către beneficiarii vechi, cu tranşa numărul 10, şi din aprilie vom alimenta cardurile pentru noii beneficiari, deci tranşa 11”, au declarat reprerzentanții Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pachete de alimente în valoare de 125 lei

Pe lângă banii de pe cardurile sociale, beneficiarii vor mai primi în acest an şi pachete cu produse alimentare, în valoare de 125 de lei. Astfel, anul acesta se vor mai acorda două tranşe cu pachete alimentare de 125 de lei.

Pensionarii care au venituri mai mici de 1.400 de lei, persoanele de 65 de ani și persoanele fără adăpost, vor primi tichete din partea statului român.

Așadar, ajutorul de 250 de lei va fi acordat în șase tranșe. În acest an, 2,7 milioane de persoane vor beneficia de acest sprijin. Aceste tichete au rolul de a le face viața mai bună pensionarilor în timpul sărbătorilor pascale.

Autoritățile au întocmit deja listele cu românii care vor putea beneficia de acest ajutor în preajma sărbătorilor pascale. De precizat că cei care vor să beneficieze de aceste sume trebuie să depună o cerere în acest sens. Însă există și anumite condiții impuse. Autoritățile au publicat lista cu produsele pe care le pot cumpăra cu acești bani.

Bani de la statul român vor putea primi românii cu handicap grav, accentuat și mediu care au venituri de până în 1.400 de lei, pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri de până în 1.400 de lei, persoanele de peste 65 de ani care beneficiază de venitul minim de incluziune și persoanele fără adăpost.

Cu tichetele pentru masa de Paște, românii vor putea cumpăra produse alimentare, articole de curăţenie, igienă personală sau a locuinţei, medicamente, haine sau încălțăminte.

Așadar, cardurile sociale vor fi alimentate până de Paște, guvernanții luând decizia au schimbat calendarul pentru alimentarea cardurilor sociale şi virează banii mai devreme.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.