vineri, 12 aprilie, 2024

Cristian Popescu Piedone, dorit de trei partide! Cine va reuși să-l convingă

Lupta pentru Primăria Capitalei este încinsă și nimic nu este încă sigur. Decizia struțo-cămilei PSD – PNL de a-l desemna pe doctorul Cătălin Cîrstoiu drept candidat a învolburat rău apele. Favoritul sondajelor de opinie este Cristian Popescu Piedone, iar acesta este dorit de trei partide.

Cristian Popescu Piedone, dorit de trei partide!

După îndelungate căutări, struțo-cămila PSD – PNL a venit cu un candidat care nu pare a avea vreo șansă să câștige. Însă doctorul Cătălin Cîrstoiu având sprijinul partidelor de la guvernare poate strica serios calculele.

Sondajele de opinie îl dau favorit pe Cristian Popescu Piedone, dar primarul în funcție, Nicușor Dan, are și el șanse destul de mari.

Cum Piedone e favorit în lupta actuală, mai multe partide se gândesc deja să-l curteze. Primul este PO-USl, al varanului Dan Voiculescu, stăpânul Antenelor, care i-a dat mână liberă în partid lui Piedone.

Convins că a făcut o alegere proastă mergând pe mâna doctorului Cîrstoiu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, în ciuda declarațiilor anti-Piedone, lasă ușa deschisă pentru acesta în PSD. Asta, mai ales că PP-USL a spus că îl va susține la președinție pe Ciolacu, dacă acesta va candida.

Astfel, dacă doctorul Cîrstoiu se va retrage, PSD ar avea varianta susținerii lui Piedone. Și chiar dacă ar candida doctorul, lui Ciolacu i-ar rămâne varianta îmbarcării lui Piedone după alegeri, dacă acesta va fi noul primar general.

Dar nici George Simion nu doarme. Liderul AUR a devenit deja un politician cu experiență, care la fel ca Marcel Ciolacu, este conștient că omul lui, Mihai Enache nu are șanse reale să câștige, fiind cotat, în cel mai fericit caz la 10%. În plus, pentru AUR venirea lui Piedone ar aduce mai mulți membri în Consiliul Municipal.

În aceste condiții, George Simion a recunoscut că a demarat discuții cu Piedone pentru ca acesta să facă trecerea în tabăra de AUR. Mai mult, chiar Simion a crescut miza și a anunțat o conferință de presă, în cel mai scurt timp, în care să oficializeze

Ce se întâmplă cu doctorul Cîrstoiu

Președintele dumneavoastră încă mai crede în steaua lui Cătălin Cîrstoiu, pentru că el este cel care l-a băgat pe doctor pe gâtul struțo-cămilei. Astfel, Împăratul de la Cotroceni a vrut să-i dea peste nas lui Burduja și liberalilor din Capitală, dar și să oprească intențiile Gabrielei Firea de a candida din partea PSD, cu șanse destul de mari de a câștiga.

E drept că acum și el își cam dă seama că nici pesediștii și nici liberalii nu-l înghit pe cel care are șanse minime de a câștiga lupta pentru Primăria Capitalei.

Doctorul Cîrstoiu a cam pornit cu stângul în bătălie și ar putea să iasă din competiție înainte ca aceasta să înceapă. Șeful de la Spitalul Universitar din Capitală încă nu a lămurit treaba cu incompatibilitatea între multiplele funcții avute, nu are un program electoral, nu are echipă de campanie, nu are cam nimic. Iar pesediștii lui Firea și liberalii lui Burduja nu se înghesuie să-l ajute, pregătindu-și popcornul pentru momentul când acesta își va frânge gâtul în bătălia pentru București.

Deocamdată, la începutul cursei pentru Primăria Capitalei, Piedone pare a fi jupân, chiar și Nicușor Dan recunoscând că acesta este singurul lui contracandidat, mai de Doamne-ajută.

În aceste condiții, Cristian Popescu Piedone este dorit de trei partide și pare favorit la câștigarea Capitalei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.