Carmen Iohannis, criticată dur pentru gafa vestimentară din Emiratele Arabe Unite: „Rochia era de plajă!“

Carmen Iohannis a fost criticată dur pentru gafa vestimentară făcută la vizita pe care șeful statului, Klaus Iohannis, a întreprins-o în Emiratele Arabe Unite. Prima doamnă a fost acuzată de stiliștii din România că a confundat o întâlnire protocolară cu o plimbare pe malul mării. Nu este prima dată când Carmen Iohannis este atacată pentru modul în care se îmbracă la întâlnire oficiale ale șefului statului.

Carmen Iohannis, criticată dur pentru gafa vestimentară

Pentru Carmen Iohannis pare a fi devenit o obișnuință să gafeze din punct de vedere vestimentar în momentul în care își însoțește soțul în vizitele oficiale. După ce la întâlnirea cu Împăratul Japoniei, prima doamnă s-a prezentat într-o rochie cu mânecă scurtă, soția președintelui Klaus Iohannis a comis-o din nou la întâlnirile oficiale din Emiratele Arabe Unite.

Carmen Iohannis a optat pentru o rochie albă, diafană, lejeră și o pereche de sandale. Vestimentația aceste era perfectă pentru o plimbare pe nisipul fierbinte din lumea arabă, dar nu și pentru o întâlnire între șefi de state. Mai mult, aceasta a optat să-și prindă părul cu o clamă, într-un mod nu tocmai protocolar. Așa a înțeles soția președintelui României să se prezinte la întâlnirile oficiale din Emiratele Arabe Unite.

În Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi, soția lui Klaus Iohannis a fost fotografiată într-o ținută care era mai mult de mers la plajă decât la un eveniment diplomatic important.

Unul dintre cei mai reputați stiliști din România, Ovidiu Buta, a criticat-o dur pe Carmen Iohannis pentru ținuta aleasă.

“Carmen Iohannis confundă un dineu diplomatic cu bucătăria și reușește să ne înfățișeze cea mai ciudată ținută purtată de-a lungul istoriei ei ca Primă Doamnă. Rochia merită o cu totul asta destinație, în speță o plajă. Iar clama din cap merită o baie”, a spus ironic Ovidiu Buta.

Și stilista Dana Budeanu a comentat negativ apetența pe care prima doamnă o are pentru culoarea galbenă, ea asortându-și rochia albă cu o poșetă Chanel de mici dimensiuni, de culoare galbenă.

„Jos Channel, sus clește dă plastic!”, a comentat ironic Dana Budeanu.

Stilista a remarcat clama de păr din plastic ordinar cu care prima doamnă a României și-a prins părul în timpul unei apariții oficiale din cadrul vizitei prezidențiale din Emiratele Arabe, ca să își elibereze ceafa și să se răcorească.

Aparițiile oficiale, un lung șir de gafe vestimentare

Pentru Carmen Iohannis aparițiile în public se dovedesc mai mereu un fiasco total din punct de vedere vestimentar.

Astfel, în vara anului trecut, la întâlnirea cu regele și Regina Spaniei, Carmen Iohannis a purtat o rochie perfect croită. Doar că, ea a optat pentru o culoare de-a dreptul țipătoare a rochiei: fucsia. De la acea gafă, prima doamnă și-a atras și porecla de „Pantera Roz“.

În 2019, la Slujba de Înviere, prima doamnă a venit cu o rochiță curtă, care să îi pună în valoare picioarele, însă nu și potrivită cu evenimentul.

În iarna lui 2018, la întâlnirea din Franța cu cei din comunitatea românească, deși era iarnă, soția lui Klaus Iohannis a ales o rochie de vară. A reușit însă să iasă în evidență.

Fiecare apariție a primei doamne pare că sfidează protocolul, Carmen Iohannis fiind criticată dur acum pentru gafa vestimentară din Emiratele Arabe Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite