duminică, 3 martie, 2024

Cât oxidant se pune la pudra decolorantă? Ce trebuie să știi pentru o schimbare de look reușită

Femeile care doresc să-și vopsească părul acasă trebuie să știe cât oxidant se pune la pudra decolorantă. În cazul în care vrei să-ți deschizi nuanța părului este bine să folosești un oxidant de 3%. Cu toate acestea, specialiștii admit și utilizarea unui oxidant de 6% pe părul dens și închis la culoare.

Chiar dacă aceste valori sunt trecute pe ambalajul produsului, multe femei nu sunt atente când folosesc oxidantul. Astfel, este bine să știi faptul că este o concepție total greșită faptul că cu cât procentul de oxidant este mai mare, cu atât mai bun este rezultatul. Acest mod de a gândi poate duce la deteriorarea gravă a scalpului și la ruperea părului. Procentul de oxid din pulberea de iluminare afectează timpul de aplicare a formulei. Astfel, atunci când se utilizează oxidant de 3% și 6%, timpul este de 45 de minute.

Cât oxidant se pune la pudra decolorantă. Cum se determină cantitatea acestuia

Atunci când alegi să folosești oxidant trebuie să știi că procentajul acestuia determină și un timp de așteptare. Astfel, cu un oxidant de 9%, timpul de așteptare este redus la 30 de minute. Specialiștii spun că este periculos să adăugați un oxidant de 12% la pulbere. Țineți amestecul pe păr nu mai mult de 10 minute. Amestecul poate provoca leziuni grave la nivelul scalpului și poate duce la ruperea părului.

Un procent de oxidant prea mic, de 1,5%, nu este recomandat pentru iluminarea cu pudră. Dacă o faceți, reacția va fi lentă și veți provoca deteriorarea scalpului. Atunci când femeile se întreabă cum se determină cantitatea de oxidant este bine să ști faptul că o cantitate suficientă de oxidant depinde de câtă pudră se folosește pentru a obține efectul de iluminare.

Pentru părul scurt, specialiștii recomandă o cantitate de 1-2 plicuri de 30 g de pulbere. Pentru o lungime medie, puteți să folosiți 2-3 pliculețe de 30 g de pulbere. Iar pentru părul până la lungimea umărului, cantitatea recomandată de profesioniști este de 3-4 plicuri de 30g de pulbere.

Cum să pregătești părul pentru aplicarea amestecului de înălbire?

O cantitate de oxidant pentru păr lung este considerată până la 8 plicuri de 30 g de pulbere. Cantitatea de emulsie oxidantă trebuie să fie de două ori mai mare decât cea de pulbere de albire. Înainte de aplicare pe păr asigurațivă că pulberea de iluminare și agentul oxidant sunt de aceeași marcă. Astfel, puteți fi siguri că pudra și agentul de iluminare vor reacționa normal.

Pentru a lumina părul la domiciliu, veți avea nevoie de mai multe produse. Printre cele principale se numără pudra iluminatoare, emulsie oxidantă și ulei de protecție. Pentru părul foarte deteriorat, veți avea nevoie. Pentru părul lung, veți avea nevoie de până la 8 plicuri de 30 g de pulbere.

Atunci când vă doriți o schimbare de look este important să cunoașteți cât oxidant se pune la pudra decolorantă. Nu uitați că pentru a aplica produsul veți avea nevoie de mănuși și ustensile nemetalice. De asemenea, pentru a nu supune deteriorării părul nu trebuie să depășiți timpul de așteptare. Astfel, timpul de ședere pe păr nu trebuie să depășească 45 de minute pentru amestecul cu 3% și 6% oxidant. Duratele mai lungi pot usca foarte mult părul.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.