miercuri, 17 aprilie, 2024

Ce a apărut pe cer înainte de cutremurul din Turcia. Oamenii au rămas uluiţi de fenomenul bizar

Ziua de 6 februarie 2023 a fost una tragică pentru sute de mii de oameni. Înainte de a se produce cutremurul devastator din Turcia, pe cer a apărut un fenomen bizar.

Oamenii au rămas uimiţi de spectacolul care a apărut pe cer, iar imaginile au fost intens distribuite.

Un fenomen bizar a apărut pe cer înainte de cutremurul din Turcia

Cu puţine zile înainte de producerea cutremurului de 7.9 grade pe scara Richter, pe cerul Turciei a apărut un spectacol. Un fenomen bizar a încântat privirile oameni care au imortalizat momentul şi l-au distribuit pe reţelele de socializare. Privitorii au fost supuşi unei iluzii optice care a creat ideea de OZN.

Oamenii din oraşul Bursa au fost captaţi în momentul în care au văzut norul atipic şi spectaculos. Foarte multe persoane au crezut că este vorba despre un obiect zburător neidentificat, iar teoriile nu au întârziat să apară. Deşi norul a oferit un adevărat spectacol, o mare parte din locuitorii Turciei au fost speriaţi.

Important de precizat este faptul că fenomenul bizar a creat iluzia optică de OZN, însă nu are nicio legătură cu extratereștrii. Specialiştii susţin că este doar un nor lenticular staționar care se poate forma în apropierea unei zone de munți înalți. Orașul Bursa, acolo unde a fost observat norul, se află nord-vestul Turciei, la poalele Muntelui Uludag, lângă Marea Marmara.

Norul oval, cu inele duble, a fost vizibil cu ochiul liber mai bine de o oră înainte de a dispărea. fotografiile cu acesta au devenit virale, iar unii dintre cei care l-au văzut au spus că prevestește o tragedie. Alții au elaborat teorii potrivit cărora extratereștrii și-au făcut prezența și au revărsat nenorocirea asupra Turciei.

Ce spune NASA despre norii lenticulari

Reprezentanţii NASA au ţinut să explice că fenomenul apărut în Turcia în urmă cu două săptămâni nu are nicio legătură cu OZN-urile și nici nu a prevestit o tragedie. A fost doar un nor lenticular care se formează în principal în troposferă, cel mai de jos strat al atmosferei planetei Pământ. Acest tip de nori este creat din cauza fluctuațiilor vântului, inclusiv care se deplasează în jos pe cer.

„Lenticularele se formează atunci când vânturile puternice bat pe teren complex, determinând ca vaporii de apă din masa de aer să se comprime alternativ, apoi să se decomprime și, astfel, să se condenseze în forme care oglindesc aproximativ terenul de dedesubt”, potrivit NASA.

Cutremur puternic în Turcia și Siria. Bilanțul victimelor

Vă aducem aminte că în urma cu doar două zile s-a înregistrat o adevărată tragedie. Turcia și Siria au fost lovite de mai multe cutremure și sute de replici care au curmat viața a 8.000 de persoane. De asemenea, bilanțul victimelor mai arată și 34.000 de răniți.

În acest context, România a acceptat cererea de sprijin internațional din partea Turciei și a trimis echipe care să contribuie la salvarea persoanelor aflate sub dărămături.

De asemenea, foarte multe țări au decis să ofere un ajutor financiar și uman țărilor aflate în impas. Din păcate, fenomenul bizar apărut pe cerul Turciei nu a prevestit oroarea ce urma să vină.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite