miercuri, 17 aprilie, 2024

Povești emoţionante după cutremurul din Turcia: Un copil prins sub moloz a primit apă dintr-un dop – FOTO

Sunt povești tragice și emoționante care apar după cutremurul din Turcia. De la tatăl care își ține de mână copilul mort prins sub moloz până la un băiat care primește apă dintr-un dop.

Cutremurul din Turcia a produs, până la această oră, peste 9.000 de decese. Sunt zeci de mii de victime, iar lucrurile sunt într-o continuă schimbare.

Povești emoționante după cutremurul din Turcia

Momentele de speranță sunt puține și îndepărtate în zonele devastate de cutremurele de luni din nordul Siriei și sudul Turciei. Dar salvatorii continuă să lupte pentru a ajunge la cei prinși sub moloz.

Un tânăr sirian pe nume Mohummad, prins sub dărâmături timp de aproape 45 de ore în Hatay, a primit apă de băut dintr-un capac de sticlă, în timp ce salvatorii lucrau cu hotărâre pentru a-l scoate. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan este programat să viziteze Kahramanmaras și Hatay, a anunțat biroul președintelui. El va merge și la Pazarcik, epicentrul cutremurului.

El a declarat stare de urgență de trei luni în cele 10 provincii cele mai grav afectate. Am avut deja o serie de actualizări cu privire la numărul morților în această dimineață și tocmai am auzit că numărul total de persoane ucise a depășit acum 9.000.

Numărul persoanelor ucise în Turcia a crescut la 6.957, potrivit agenției de dezastre a țării. Este dificil de verificat numărul în Siria, dar presa de stat și un grup de salvare spun că aproximativ 2.500 de persoane au murit.

UNICEF intervine greu în Siria din cauza drumurilor proaste

Melinda Young, consilier principal al Unicef ​​pentru situații de urgență pentru întreaga Sirie, spune că este foarte dificil să obțineți ajutor în nordul țării în acest moment. Young spune că multe drumuri sunt avariate, în special la punctul principal de trecere a frontierei, ceea ce face mai dificilă trimiterea de provizii de ajutor din Turcia către organizațiile care lucrează în Siria.

Multe sisteme de apă din zonă sunt, de asemenea, grav avariate, spune ea, adăugând că trebuie luate în camioane până când sistemele sunt reparate. Ea spune că poate dura cel puțin șase luni.

Ea spune că situația este deosebit de dificilă pentru copiii de acolo, care au trecut deja prin ani de conflict, cu mulți strămutați în acea perioadă.

Ea adaugă că un focar de holeră din septembrie, colapsul economic al țării, „și faptul că intrăm într-o secetă… toate aceste crize agravate vin peste trauma cutremurului în sine”.

Așadar, sunt povești emoționante, tragedii și zeci de mii de oameni care au murit sau care au fost răniți ca urmare a cutremurului din Turcia și Siria. De altfel, sunt imagini devastatoare ale cutremurului din Turcia. Vorbim despre sute de clădiri distruse în totalitate, oameni care stau în frig, dar și animale care își caută stăpânii.

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite