vineri, 14 iunie, 2024

Ce conține parizerul ieftin din marile magazine. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Clienții ar trebui să fie mai atenți la ce conține parizerul ieftin din marile magazine, deoarece acest produs ne poate pune în pericol sănătatea. În trecut, acest aliment era apreciat pentru gustul intens de carne, dar și pentru savoare. Toate acestea sunt acum o amintire, deoarece în prezent conține numeroase chimicale pentru a obține gustul de odinioară.

Parizerul este un aliment consumat de români, deoarece cu ajutorul său se pot face diverse platouri aperitiv. Cu toate acestea, gustul său a fost schimbat în ultimii ani, iar specialiștii de la Asociației Pro Consumatori (APC) au analizat ingredientele care se găsesc în acest tip de mezel.

Ce conține parizerul ieftin din marile magazine

Parizerul este unul dintre cele mai consumate alimente de către români, mai ales în sendvișuri. El este comercializat în întreaga lume, existând o mulțime de sortimente din care doritorii pot alege ce să cumpere. Cu toate că este mâncat în mod frecvent, ar trebui să fiți atenți la ingredientele pe care le conține.

Mulți dintre noi nu știm să citim o etichetă, iar multe ingrediente care sunt trecute nu le recunoaștem în totalitate. În trecut, parizerul era apreciat pentru gustul său intens de carne, dar și pentru savoarea oferită. El se poate combina cu mai multe ingrediente pentru a obține un platou aperitiv delicios.

Costel Stanciu, președintele APC, atrage atenția tuturor cu privire la testele care s-au făcut pe mai multe tipuri de parizer, iar rezultatele nu sunt, deloc, pe măsura așteptărilor. Dacă în trecut era preparat din carne, slănină de porc și condimente, acum el conține emulsie de șorici, piele de pasăre, tendoane, cartilagii, dar și numeroase chimicale pentru a obține gustul de odinioară.

„Din păcate, parizerul comercializat în hipermarketuri nu mai are nimic din consistența, savoarea, gustul și elementele nutritive ale acestui tip de preparat așa cum era fabricat în urmă cu câteva decenii. Dintr-un preparat cu o structură fină care se obținea numai din carne de vită de calitatea I, slănină de porc, piper și sare, astăzi cele mai multe sortimente se fabrică din emulsie de șorici, piele de pasăre, tendoane, cartilagii, amidon, soia, apă și chimicale din belșug”, a declarat Costel Stanciu.

Parizerul este colorat cu extract de gândaci

Parizerul ieftin care se găsește în mariole rețele de magazine, cum ar fi LIDL, Kaufland, Carrefour, Profi sau Auchan, pot fi dăunătoare pentru sănătate din cauza ingredientelor pe care le conține. Produsele au fost analizate de specialiști și s-au descoperit ingrediente la care nu te-ai fi așteptat.

Putem vorbi de ingrediente precum emulsie din șorici, piele de pasăre, zgârciuri, cartilagii și mulți aditivi. 73% dintre sortimentele de parizer care au fost analizate au gustul intensificat cu monoglutamatul de sodiu. Nu în ultimul rând, multe dintre ele sunt colorate cu extract de gândaci pentru o culoare mai intensă. Au fost găsiți 48 de aditivi alimentari, precum aromă de fum, citrat trisodic, clorură de potasiu, dar și altele.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite