marți, 28 mai, 2024

Ce salariu are un poştaş. Angajaţii Poștei Române câştigă mai mult de la 1 ianuarie 2023

Poşta Română este o companie naţională fondată în anul 1862 cu primul sediu în Bucureşti. Proprietarii acestui operator de servicii poştale sunt Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (75 la sută) şi Fondul Proprietatea (25 la sută). Astfel, foarte mulţi cetăţeni şi-au pus întrebarea ce salariu are un poştaş?

Poşta Română are 41 de oficii judeţene de poştă şi două sucursale: Fabrica de Timbre şi Sucursala Servicii Express. De asemenea, la nivel naţional exista nu mai puţin de 7 centre regionale de tranzit.

Ce salariu are un poştaş. Directorul general al companiei a anunţat măriri

Compania Naţională Poşta Română are circa 25.000 de angajaţi, postaşi, dispeceri, manipulanţi de marfă, etc. Meseria de poştaş nu este una tocmai uşoară, având în vedere condiţiile meteo deseori nefavorabile. Postaşii străbat zilnic kilometri întregi pe jos sau cu bicicletă, indiferent de vreme.

Poşta Română are 11.000 de postaşi, iar în anul 2022 aceştia erau remuneraţi cu 2.300 lei brut, adică un salariu lunar de aproximativ 1.400 lei. În schimb, anul 2023 pare să aducă veşti buni pentru această categorie de angajaţi, a anunţat Valentin Ştefan, directorul general.

Aşadar, începând cu 1 ianuarie 2023, angajaţii Postei Romane vor primi salarii mai mari, bonuri de masă şi prime de Crăciun. Directorul general al companiei a menţionat că absolut niciun angajat nu va primi mai puţin de 2.500 lei net, bonurile de masă vor fi în valoare de 600 lei, iar prima de Crăciun vă fi de 300 lei.

De asemenea, fiecare angajat care are copii minori va primi câte 300 lei pentru fiecare dintre aceştia cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, potrivit vremeanoua.ro.

Vă aducem că românii au fost interesați și ce salariu are o farmacistă la Dr. Max sau Catena.

Biciclete electrice pentru postaşi

În luna octombrie a anului 2022, Valentin Ştefan, liderul Postei Romane, a distribuit biciclete electrice pentru postaşii din Vaslui şi nu numai. Oficiile poştale din judeţe vor fi dotate cu stelaje de cartare, pupitre pentru factorii poştali, mese destinale sălii publicuri, dulapuri şi birouri noi pentru prezentare.

Reprezentantul companiei naţionale susţine că încearcă din răsputeri să ajute în limita posibilităţilor angajaţii Poștei Române, în aceste vremuri apăsătoare pline de greutăţi, mai ales financiare.

„Valoarea primei de sfârşit de an neimpozabilã permisã de lege va fi maximă. Fiecare salariat va primi suma de 300 de lei net prin prima de Crãciun. Compania va oferi în plus câte 300 de lei pentru fiecare dintre copiii minori ai salariaţilor. Vã rugãm sã vã asiguraţi cã aţi informat Compania cu privire la situaţia dumneavoastrã familialã şi la numãrul de copii pe care îi aveţi în întreţinere. Se are în vedere şi majorarea venitului net al tuturor angajaţilor Poştei. Astfel, începând cu luna ianuarie (n.r. 2023), valoarea tichetului de masã se va dubla, de la 15 lei la 30 de lei. Creşterea lunarã va fi de aproximativ 300 de lei pentru fiecare salariat. De la 1 ianuarie, niciun angajat al Postei nu va merge acasã cu mai puţin de 2.500 de lei net. Aici includem salariul, plus bonurile de masã, în valoare de 600 de lei. Vrem ca orice angajat al Postei care munceşte opt ore sã aibã acest venit minim garantat”, a mai declarat şeful Postei Române în luna octombrie a anului 2022.

Astfel, începând de la 1 ianuarie, salariul unui poștaș s-a mărit și fiecare angajat al Poștei Române va avea mai multe beneficii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite