miercuri, 29 mai, 2024

Ceai de anason beneficii. Pentru ce afecțiuni trebuie băut leacul?

Tot mai multe persoane sunt interesate să afle despre cum se pregătește un ceai de anason și ce beneficii are acesta. Cuvântul „anason”, familiar pentru mulți oameni, se referă de obicei la unul dintre cele mai vechi condimente folosite în bucătăriile multor națiuni. A fost folosit din timpuri imemoriale de către egipteni, greci și romani, inclusiv în scopuri medicinale.

Ceaiul de anason este o băutură populară datorită efectelor sale benefice asupra sănătății generale a organismului. Ceaiul cu anason poate ameliora bronșita, reduce crizele de astm și, în general, este bun pentru afecțiunile respiratorii. Se utilizează în tratamentul traheitei, laringitei, tusei convulsive. Decoctul este utilizat în tratamentul complex al cistitei, pielonefritei.

Ceai de anason beneficii. În ce situații este recomandat să administrezi băutura

Un ceai de anason este administrat pentru a regla activitatea sistemului digestiv, pentru a elimina crampele intestinale. Acesta reduce riscul de indigestie, balonare, normalizarea funcției pancreasului și reduce durerile menstruale.

Un astfel de ceai contribuie la creșterea lactației la femeile care alăptează, corectarea problemelor de potență și ajută la infertilitate prin îmbunătățirea funcției uterine, facilitând astfel concepția. Extractul de anason este, de asemenea, potrivit ca analgezic, dezinfectant și antipiretic. O soluție de gargară, o linguriță de anason la un pahar de apă, ajută în cazul inflamației gingiilor.

Proprietățile benefice ale băuturii sunt folosite și în scop preventiv. Este important să alegeți semințele potrivite. Culoarea maro închis a acestora indică faptul că semințele sunt vechi și nu vor conferi ceaiului aroma dorită. O idee bună este să cumpărați semințele tinere și să le păstrați în stare naturală, nu măcinate, într-un borcan de sticlă și într-un loc întunecos. În aceste condiții, ele își vor păstra proprietățile de vindecare mai mult timp.

Cum se pregătește un ceai din anason? De ce ingrediente aveți nevoie

Pentru a face un ceai egiptean, cu anason, veți avea nevoie de 500 ml de ceai obișnuit, o lingură de semințe de anason, 500 ml de apă clocotită și 40 g de nuci tocate mărunt. Se toarnă apă clocotită peste semințele de anason și se infuzează timp de un sfert de oră. Se strecoară amestecul și se combină cu un ceai tradițional și se ornează cu nuci. Această băutură are o aromă foarte bogată și un gust acrișor.

Pentru a stimula nivelul de energie al organismului, ceaiul poate fi preparat în conformitate cu următoarea rețetă. Se toarnă 1⁄2 linguriță de semințe de anason zdrobite și un baton de scorțișoară într-un ceainic. Se adaugă coaja de lămâie sau de lime tăiată fin.

De asemenea, se adaugă 2 felii subțiri de rădăcină de ghimbir. Se toarnă peste apă clocotită, aproximativ 500 ml și se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Se strecoară și se adaugă mierea. Este indicat să bei acest ceai de 2-3 ori pe zi.

Un ceai de anason și beneficiile sale este foarte apreciat nu doar de medici. Ceaiul este adesea folosit în parfumerie, în bucătărie și în industria băuturilor alcoolice. Se crede că, dacă vă începeți dimineața cu o ceașcă de ceai de anason, gândurile vă vor deveni limpezi și organele vor funcționa fără probleme. Luarea băuturii în fiecare seară este o modalitate excelentă de a avea un somn bun. Planta are multe proprietăți terapeutice și este o modalitate excelentă de a vă ajuta să dormiți bine.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite