joi, 11 iulie, 2024

Coate uscate. Îngrijirea necesară pentru pielea din această zonă

Tot mai multe femei suferă de coate uscate și se întreabă de ce pielea din această zonă este atât de greu de întreținut. Pielea de pe coate necesită o îngrijire specială. Aceasta nu are aproape niciun strat de grăsime, se usucă rapid și își pierde netezimea.

Structura pielii din diferite părți ale corpului dumneavoastră poate varia drastic. Unele zone sunt mai delicate și mai sensibile, în timp ce altele au pielea mai densă. Pielea de pe coate este, de asemenea, specifică. Aceasta este întinsă în mod regulat, este expusă la frecare și la impacturi puternice și are mai puține glande sebacee. O cantitate mare de epidermă keratinizată se acumulează treptat. Acesta este motivul pentru care pielea din această zonă este mai groasă și mai închisă la culoare și predispusă la descuamare.

Coate uscate. Factori cheie care declanșează manifestarea fenomenului

Multe fete sunt deranjate de pielea uscată, descuamată sau întinsă de pe coate. Pentru a remedia acest lucru, este important să înțelegi cauzele acestor simptome. Experții recunosc mai mulți factori cheie care declanșează pielea uscată severă de pe coate:

Sezonul rece ne face pielea mai vulnerabilă. Vântul rece, umiditatea și temperaturile extreme pot duce la deshidratare. Uscăciunea inconfortabilă poate fi rezultatul, deoarece umiditatea se evaporă rapid din celule.

Organismul are nevoie de un aport zilnic de vitamine și minerale importante din alimentele pe care le consumăm pentru a menține metabolismul organismului și aspectul sănătos al pielii. O alimentație necorespunzătoare și un aport deficitar de vitaminele A și E pot contribui la uscarea pielii, care este vizibilă în special la nivelul coatelor.

Sarea de mare, clorul și alte substanțe chimice din apă pot usca rapid pielea, îndepărtând-o de stratul protector și ducând la o senzație de apăsare și uscăciune. Săpunul obișnuit poate usca pielea și îi poate deteriora bariera protectoare. Pentru o curățare regulată, este important să folosiți produse cu ingrediente de îngrijire care elimină eficient impuritățile fără a usca și care au grijă de catifelarea pielii.

Ce alte motive provoacă acest disconfort estetic?

Țesăturile sintetice interferează cu capacitatea naturală de respirație a pielii, frecându-se de suprafața acesteia și pot provoca microdeteriorări. Rezultatul este crăparea fină și descuamarea. Pentru a scăpa de pielea aspră de pe coate, este important să folosiți în mod regulat exfoliante, să aplicați o cremă sau o loțiune de îngrijire. Aceste produse ajută la îndepărtarea părților keratinizate ale epidermei și fac pielea mai moale și mai fină.

În timpul dușului zilnic, încercați să masați zonele cu probleme cu un burete, acest lucru va accelera circulația sângelui și procesele metabolice din celule și va avea un efect ușor exfoliant.  Nu uitați să folosiți diverse exfoliante corporale de 1-2 ori pe săptămână. Astfel de produse elimină eficient particulele de piele keratinizată și declanșează procesele de reînnoire.

După curățare, aplicați pe coatele uscate produse speciale cu proprietăți hidratante și calmante. Întindeți-le pe pielea umedă pentru un efect maxim. Acestea sigilează umiditatea din interior și ajută la evitarea uscăciunii. Laptele de corp este ideal pentru îngrijirea corpului și a zonelor problematice ale coatelor. Acesta hidratează și hrănește pielea în profunzime, lăsând-o mai fină și mai moale la atingere.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite