miercuri, 29 mai, 2024

Cum arată o casă de 5.000 de euro în Ungaria? Are 4.000 metri pătrați și toate utilitățile – FOTO

O româncă și-a cumpărat o casă în valoare de 5.000 de euro în Ungaria. Casa arată rezonabil, iar suprafața totală este una mare. În total, casa, cu tot cu grădină, are 4.000 de metri pătrați. Românca susține că investiția este una extrem de profitabilă.

Românii au început să cumpere case în Ungaria. Este un nou trend dat în special de prețurile extrem de mici pe care unitățile locative le au. Românii lucrează în România, dar locuiesc în Ungaria. Sunt multe beneficii a acestui trai. De exemplu, facturile la utilități sunt mult mai mici decât în România, iar naveta se face în câteva zeci de minute.

Cum arată o casă în Ungaria de 5.000 de euro

O româncă simte că a făcut afacerea vieții după ce și-a cumpărat o casă în Ungaria pe care a dat doar 5.000 de euro. Femeia este de loc din Timișoara și a decis acum ceva timp să se mute în Ungaria. Femeia mărturisește că traiul în țara vecină este unul mai ieftin. Așadar, autoritățile maghiare sunt foarte cooperante cu românii, iar facturile la energie electrică și gaze naturale sunt net mai mici decât cele de la noi. Unii dintre românii care s-au mutat în Ungaria și-au deschis și mici afaceri. Femeia a mărturisit pentru observatornews.ro că terenul este unula mare, iar casa este din cărămidă și are trei camere, baie și bucătărie

” Am teren de 4000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de învestit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu.” explică Adela Todoran, proprietar.

Nu este singura româncă ce s-a stabilit în Ungaria. Ca ea, în 2022, au mai fost peste 300 de conaționali care au fost ”vrăjiți” de preturile net inferioare comparativ cu piața autohtonă. Un alt avantaj asupra mutatului în Ungaria o reprezintă și rețeaua de autostrăzi care face ca naveta dintre cele două țări să fie una de scurtă durată.

Casele sunt ieftine în Ungaria! De ce se întâmplă acest lucru

Ungurii și-au făcut o obişnuinţă să traverseze granița țării pentru a cumpăra din România produse pe care, uneori, nu le găsesc la ei. Cum roata este rotundă, românii au început să cumpere case ieftine în Ungaria. Specialiștii de profil susțin faptul că preţurile sunt atât de atrăgătoare din mai multe considerente. Cel mai important motiv este cel în care maghiarii caută să se mute spre capitala Ungariei la locuri de muncă mai bine plătite.

Criza financiară actuală i-a făcut pe aceștia să-și părărească locurile natale spre o viață mai bună. În schimb, distanța mică dintre localitățile maghiare și Arad sau Timişoara, îi face pe români extrem de interesați de casele din Ungaria. Unii dintre aceștia lucrează remote, sau pur și simplu fac naveta între cele două țări. Totuși, toți cei care și-au cumpărat case în Ungaria regretă că România nu a fost primită în Spațiul Schengen, spațiu care le-ar fi făcut mult mai uşoară tranziția către Ungaria.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite