duminică, 3 martie, 2024

Cum să scapi rapid și eficient de punctele negre

Punctele negre sunt zone de pe piele unde porii se înfundă cu celule moarte, sebum și alte impurități, cauzând o acumulare de materie neagră. Acestea apar cel mai adesea pe nas, bărbie și frunte.

În cele ce urmează vă o oferim o serie de metode prin care să puteți scăpa de această problemă.

Cum să scapi de punctele negre

Pentru a scăpa de punctele negre, există câteva metode eficiente ce trebuie urmate cu strictețe.

 1. Curățarea frecventă a tenului: Este important să-ți cureți fata zilnic pentru a preveni înfundarea porilor și apariția punctelor negre. Utilizează un produs de curățare blând și apoi clătește cu apă călduță.
 2. Exfolierea regulată: Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și a impurităților din pori. Folosește o cremă exfoliantă cu particule fine sau una cu acid salicilic pentru a deschide porii.
 3. Umezirea pielii: Este important să menții nivelul de hidratare al pielii pentru a preveni înfundarea porilor. Folosește o cremă hidratantă zilnic.
 4. Evitarea stresului: Stresul poate afecta producția de sebum, cauzând înfundarea porilor și apariția punctelor negre. Încercați să vă relaxați prin meditație, yoga sau exerciții fizice.
 5. Alimentația sănătoasă: Consumul de alimente bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi fructe și legume, poate ajuta la menținerea sănătății pielii. Evitați alimentele grase și dulci pentru a preveni apariția punctelor negre.
 6. Evitarea fumatului: Fumatul poate agrava problemele pielii, incluzând punctele negre. Încercați să renunțați sau să limitați fumatul.
 7. Tratamente cosmetice: Există produse cosmetice speciale destinate eliminării punctelor negre, cum ar fi măștile, benzile sau strips-urile pentru puncte negre. Folosiți aceste produse cu precauție, evitând să le aplicați prea des, deoarece pot usca și irita pielea.
 8. Consultarea unui dermatolog: Dacă metodele menționate anterior nu funcționează, consultați un dermatolog pentru recomandări personalizate și tratamente specifice, cum ar fi terapia cu lumină sau microdermabraziunea.

Este important să rețineți că eliminarea punctelor negre poate fi un proces lung, iar pacientul trebuie să fie conștient de faptul că anumite tratamente pot avea un efect temporar.

Masca de gelatină și cărbune negru, o soluție perfectă pentru îndepărtarea acestora

Această mască pentru punctele negre pe nas este una dintre cele mai populare. Probabil că toată lumea a auzit despre ea. Rețelele sociale sunt pline de reclame despre un remediu miracol care ajută la scăparea tuturor impurităților de pe față, inclusiv a punctelor negre. Într-adevăr, instrumentul este eficient. Cu toate acestea, toată lumea poate pregăti o astfel de mască acasă:

Zdrobiți două comprimate de cărbune negru activate în pulbere.

 1. Luați 30 ml de lapte, încălziți puțin pentru a-l menține cald.
 2. Se toarnă o lingură de gelatină instantanee și cărbune în ea.
 3. Se amestecă bine și se aplică pe față.
 4. Așteptați până se usucă. De obicei, durează aproximativ 15-20 de minute.
 5. Când masca devine un film, apucați marginile și îndepărtați-vă, deplasându-vă de jos în sus.

Pentru un efect pozitiv, utilizați produsul cel puțin o dată pe săptămână.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite