luni, 25 septembrie, 2023

Daniela a luat 9.90 la Bacalaureat și vrea să devină arhitectă! A făcut naveta timp de 4 ani, dar asta nu a oprit-o din drumul spre un rezultat foarte bun

Daniela a luat 9.90 la Bacalaureat și vrea să devină arhitectă. Tânăra este din satul Polocin, comuna vasluiană Polonești. Pe parcursul celor 4 ani de liceu, a făcut multe eforturi, însă satisfacția de la final nu s-a comparat cu nimic. A făcut naveta zi de zi între Polocin și Bârlad, dar asta nu a împiedicat-o să obțină un rezultat foarte bun la „examenul maturității“.

Eleva Colegiului Național „Gheorghe Rosca Codreanu” este recunoscătoare familiei și profesorilor pentru răbdarea de care au dat dovadă în tot acest timp, dar și pentru susținerea cu care au îndrumat-o pe tot parcursul timpului.

Daniela a luat 9.90 la Bacalaureat și vrea să devină arhitectă

Daniela Constantin a luat 9.90 la Bacalaureat, clasându-se astfel pe locul II la nivelul județului Vaslui. Tânăra din satul Polocin, comuna Polonești, vrea să devină arhitectă.

Daniela și-a dorit enorm să își facă părinții mândri, astfel că a învățat și a luat Bacalaureatul cu media 9.90, obținând 10 la Matematică, 10 la Fizică si 9,70 la Limba Romană.

Tânăra este fericită că după cei 4 ani în care a făcut naveta între Bârlad si Polocin a reușit să obțină aceste rezultate. De-a lungul timpului a demonstrat că este o elevă conștiincioasă și silitoare, iar la finalul liceului a devenit un adevărat exemplu printre tinerii din generația sa.

Daniela își dorește să studieze arhitectura și este sigură de faptul că o să reușească tot ce și-a propus.

„Rezultatele mele sunt dovada muncii mele, a profesorilor mei de la clasă, care au avut o nesfârșită răbdare cu elevii, și a susținerii nelimitate din partea părinților. Mă bucur pentru reușită, dar știu că nu poate spune totul despre mine, știu că mai sunt elevi care aveau șansa unui același rezultat, prin munca depusă. În continuare, vreau să studiez arhitectura, la Cluj sau București, pentru care nota de la examenul de bacalaureat contează în proporție de 30%, restul fiind acoperit de un portofoliu de lucrări personale și o probă practică”, a declarat Daniela.

Cosmin, copilul minune din Vaslui

Cosmin Ioan Preda poate fi considerat mândria județului Vaslui după rezultatele de la Bacalaureat de anul acesta.

Absolvent al Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși, la profilul de „Științe ale Naturii”, Cosmin Ioan Preda a excelat încă din anii școlii primare și gimnaziale, fiind de altfel printre puținii elevi care lua aceeași notă și în 2019, la examenele de la Evaluarea Națională.

La sesiunea din acest an a Bacalaureatului, tânărul s-a situat pe prima poziție, într-o listă cu 2.401 candidați din județul Vaslui.

Mediile obținute la Evaluarea Națională, în 2019, și la examenele de Bacalaureat din acest an, au făcut din Cosmin Ioan Preda mândria județului Vaslui, care declara în urmă cu 4 ani că:

„Pentru a obține un astfel de rezultat, nu există zi de pauză, din prima zi de școală până sună clopoțelul de final de an. Asta nu înseamnă că nu am avut și timp liber, doar că și atunci am încercat să îmbin utilul cu plăcutul. Cel mai important ajutor a fost cel al părinților, care au investit timp și încredere în mine. Profesorii, colegii, cunoscuții își au partea lor de merit, dar nimic nu s-ar fi realizat fără ajutorul bunului Dumnezeu. Încă nu sunt ferm convins că știu exact ce voi face după finalizarea liceului, cert este că voi încerca să folosesc copilul inocent din mine și la o vârstă mai înaintată. Poate pediatrie, psihologie, nu știu…”, spunea Cosmin Ioan Prodea în 2019.

Un alt elev cu rezultate foarte bune a fost Daniela, care a luat 9.90 la Bacalaureat și vrea să devină arhitectă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite